ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тотев лобира пред Дянков за пловдивските пари
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:55 / 09.05.2010Коментари (15)4473
© Plovdiv24.bg
Пълно съдействие на общината обеща областният управител Иван Тотев пред Plovdiv24.bg, така че парите от сделката за софийския боклук да дойдат по най-бързия начин.

"Става дума за важни инфраструктурни проекти, към които не съм безучастен. Ще съдействам и своевременното започване на пътния възел "Модър-Царевец", който не търпи повече отлагане", увери Тотев.

Според него при преговорите с правителството пловдивската делегация, излъчена от Общинския съвет, допуснала грешка - договаряла проекти и суми, без да се сети да ги обвърже с конкретни срокове на плащанията.

"Има едни пари, които са за Пловдив, но никой не е договорил точно кога ще дойдат във времето. 15 милиона трябва да са тази година, но дори и самият й края не е посочен като дата", обясни областният. 

Тотев ще лобира директно пред финансовия министър Симеон Дянков за бързо решаване на проблема. Смята, че като политическа фигура кметът Славчо Атанасов също трябва не само да размахва пръст чрез писма, а да разчита повече на личните си контакти с министрите. 

Междувременно по поръка на кмета главният секретар на общината Борислав Инчев разговаря с Дянков, който спешно изиска отново документацията по сделката и даде обнадеждаващи сигнали за съответните парични преводи.


Още по темата: общо новини по темата: 153
11.09.2024 »
28.11.2013 »
30.11.2012 »
28.11.2012 »
28.11.2012 »
26.11.2012 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Тотев, добре си решил, но забави парите максимално. Ако може - нека дойдат за следващия кмет. Крайно желателно е да не попадат в ръчичките на сегашния.
+3
 
 
Г-н Тотев.!!!! Браво сети се че си областен управител на Пловдивска област.Ама защо точно сега!? Преди около месец когато Кметът си поиска парите друга песен пееше.Вярно е че когато се е подписвал договоря някой е спал но за това не само кметът е виновен.Трябва да се направи проучване ,кой какви грешки е допуснал по време на преговорите и повече такива издънки да не се допускат.Когато се водят преговори от които зависи финансирането на града в които живеем(когато става дума за пари)трябва да си нащрек дори когато главен преговарящ е самия БАТЕ БОЙКО.Според мен вече е взето решение да се преведат пари на града ни (дано да е така )и затова наш Иванчо се пъчи.
+3
 
 
Дано Бойко скоро да разбере що за стока е този пумияр Дянков иначе нищо хубаво не ни чака
+3
 
 
тези пари няма да ги видим за жалост скоро заради оправданията за така наречената криза не че ние не сме в криза от 20 години ама карай да върви и така може би докато Пловдив не престане да си иска парите може в на това разчитат в селската ни столица за дабравим така че господа управници припомняйте на шопите за тези пари във всеки един момент
+1
 
 
да се действа по най бързата процедура. НЕ търпи отлагане
Пловдив е само наш! Вечно наш!
на 09.05.2010 г.
+4
 
 
Хубаво пак Главчо/Млавчо ви е виновен на всички, но аз грешно ли си спомням, че имаше статия точно тук, в която пишеше, че Дани Канизарева си пишеше отличен 6 за постигнатите договорености? Аз ли пак грешно си спомням, че ГЕРБ искаше да намали цената на тон от 25 на 14 и че не било честно да искаме толкова пари от София - че видите ли милата се е обезпаричила и цяла България не работи за нея? Иначе народът ни е такъв - дай му една новинка от 5 реда и той скача през глава да си създава герои. Естествено, че след като държавата (която се представлява от ГЕРБ в момента) е решила да даде парите - няма нищо по-лесно от това областният (който също е от ГЕРБ) да се удари в гърдите 2-3 пъти и да изглежда, че едва ли не той е успял да убеди Бойко. Или си мислите, че Тотев ще тръгне срещу партията си и личния си интерес, за да се бори за Пловдив? Елементарно е.
на 09.05.2010 г.
+3
 
 
Тези така наречени юристи ако бяха на свободна практика щяха да умрат от глад
-2
 
 
Е, Тотев, това вече е приказка на място! Така трябва да се действа - за пловдивчани! Напълно съм съгласен, че по-добре е нашият кмет да има изградени лични контакти с всеки от министрите, а не да размахва пръст чрез медиите. Главчо, какви са тези детски договори - без срокове и дати? За какво им плащате на юристите в общината? Това са важни за бюджета на Пловдив договори с много големи суми. Че ако тези договори ще ги недоглеждат, по-добре да си ходят оттам и да се назначат други юристи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Жена е открита мъртва в Сопот
Удвояват околовръстното на Пловдив
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: