Тотев за Славчо: Предизборен популизъм! Явно се чувства забравен от хората

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:06 / 13.03.2013
2123
Това е един изключително популистки акт, който трябва да се разглежда в контекста на приближаващите избори. Това обаче не ни изненадва, защото цялото предходно управление на Пловдив бе белязано с тази дума. Някой явно се чувства забравен от хората и сега иска да напомни за себе си. Така кметът Иван Тотев коментира пред репортер на Plovdiv24.bg подписката за намаляване на местните данъци и такси, която стартира днес Славчо Атанасов.

"Като общински съветник и бивш кмет Атанасов трябва да знае, че данъците се определят с решение на ОбС в предходната година. Тоест данъците за 2013 са приети с решение на ОбС от 20 декември 2012 г. Това решение се предхождаше от наредба, която бе публикувана в сайта на общината и всеки можеше да се изкаже по нея. Атанасов обаче явно е проспал всички тези процедури. Този процес не става от днес за утре, а отнема поне два месеца, преди да бъде взето крайното решение. 

Тогава той също е бил в залата и трябваше да събира подписи през ноември и декември миналата година, а не сега. Не може с една маса да събереш подписи и да смениш данъците. Това е невъзможно от юридическа гледна дори всички граждани да се подпишат", каза още Тотев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера
Днес спират движението по част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България
Демонстрации на американски автомобили в Пловдив учат как да бъде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).