Този театър принадлежи на бъдещето! Спектакъл на пловдивската драма остави без дъх гръцката публика

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:00 / 01.06.2024
2419
Споделените аплодисменти бяха мажорния акорд от гостуването на Драматичен театър-Пловдив в Атина, Гърция.

Две пълни зали, както и възторжените отзиви на гръцката театрална общност, бяха щедра оценка за спектакъла "Одисей“, изцяло създаден от български творчески екип. Благодарни сме на Деси Шишманова и екипа на БНТ, синтезирали случилото се в 129 годишния театър на Пирея.

"Представлението на пловдивската драма остави без дъх, разплака, развълнува и напълно покори препълнената за втора вечер зала. Оригинален и комплексен, изцяло авторски прочит на един от най- живите и устойчиви митове в човешката история.

Зад това театрално митотворчество стоят имената на режисьора Диана Добрева, драматурга Александър Секулов, музика Петя Диманова, сценография Мира Каланова, интерактивен дизайн Петко Танчев. В ролята на митичния мореплавател е Константин Еленков. Пенелопа е Боряна Братоева, заедно с още девет актриси, частици от стана, който тъче съдбата на любимия. Актьорските превъплъщения на цялата трупа възхитиха и развълнуваха зрителите в Пирея.

“Този театър принадлежи на бъдещето!"; “До този момент гръцки театрал не е успял така вярно да пресъздаде силата и същността на мита за Одисей. Символ на живота и на човека!";“Забележителен театрален език: силно визуален и енергиен, но истински осмислен от дълбоката актьорска игра"; “България трябва много да се гордее с това, което сте направили"; “Един ден, когато си отивам и обърна поглед към живота си, това представление ще бъде сред преживяванията, които ще останат".

Това са само част от реакциите на публиката, сред които - на интерпретатора на гръцка митология и музикални инструменти Yannis Pantazis, театрали, специалисти, неспециалисти, хора на различна възраст, с различни професии, дошли от различни точки на Гърция, в това число Санторини и Корфу. Всички билети бяха продадени, мнозина искрено съжаляваха, че не могат да са в залата.

За всичко това - предстои да разкажем!

Сбъдна се предсказаното, Одисей: не свършва пътят ти до тук!“

"Дълбок поклон пред създателите на спектакъла "Одисей“! Благодарим на възторжената публика на Атина! Благодарим на домакините от театъра на Пирея! Благодарим на неуморния Арис Аспрулис! Благодарим на Община Пловдив за осъзнатата подкрепа! Благодарим на всички наши незаменими актьори, технически и организационни екипи, сценични работници за труда и постиженията!", написаха от Драматичен театър-Пловдив в социлните мрежи


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Немски гражданин бере душа в болница в Пловдив
Меганаглец с грозно изпълнение пред дюнери в центъра на Пловдив
Мрежата скочи на шофьор, упрекнал и посъветвал каращите бавно
Пожарът на Младежкия хълм е овладян
Първи кадри и информация за естеството на пожара на Младежкия хъл...
"Диана Експрес", Братя Аргирови, Мими Иванова и Нелина очакват пл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).