ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Транспортният хаос във Войводиново само доказва, че общини като "Марица" с кметове като Димитър Иванов са излишни и вредни
Автор: Георги Кирилов 12:01 / 10.09.2024Коментари (8)18637
© Plovdiv24.bg
Градският транспорт в Пловдив е в плачевно състояние и не личи новата местна власт да има способности и идеи да реши проблема. 

Проблемът обаче вече рефлектира и върху другите общини, след като линия 15 спря да обслужва Войводиново.

Това обаче, освен чисто транспортен проблем, отвори "кутията на Пандора" наречена община "Марица" и община "Родопи".

Реакцията на местната власт там само доказва колко безсмислени и вредни са както двете общини, така и самите им градоначалници. "Марица" и "Родопи" източват ресурсите на Пловдив, експлоатират инфраструктурата на Пловдив, но от това градът не получава дивиденти.

Кметът на "Марица" Димитър Иванов, известен в града и околията с безпардонната си наглост и арогантност, и този път не прикри "качествата" си. Той тръгна да държи сметка на пловдивската власт кой щял да извозва учениците от селата до училищата в Пловдив. Сякаш пловдивчани са му длъжни? В същото време сам признава, че индустриалната зона, която плаща огромни данъци и такси на община "Марица", е заслуга на Пловдив и в нея работят основно пловдивчани. Защо изобщо тогава съществува община "Марица"? Къде харчи огромните си постъпления община "Марица", след като не може един транспорт да осигури на жителите си?

Същото е и положението с община "Родопи" и местната власт там. В повечето населени места транспортната услуга е трагикомична и унизителна за местните жители. А транспортната услуга е толкова важна, защото болшинството жители и на "Марица", и на "Родопи" работят в Пловдив. Това е поредното доказателство, че населените места от тези общини отдавна трябваше да са квартали на Пловдив. Истината е, че териториално те вече са се слели с града и границите са само административни и създават затруднения, вместо да дават решения. 

Трудно ще се намери човек, който да посочи една смислена причина общините "Марица" и "Родопи" да продължат да съществуват.


Още по темата: общо новини по темата: 153
02.07.2024 »
28.06.2024 »
27.06.2024 »
25.06.2024 »
28.05.2024 »
07.05.2024 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Обещавам да гласувам три поредни пъти за който изкара топки и успее да върне изкуствено създадените общини Родопи и Марица в рамките на Пловдив, където им е мястото... :)
+5
 
 
На софиянци им е през никнейма ми за проблемите на Пловдив...Та нали преди време точно затова създадоха тези недомислия - общините "Марица" и "Родопи" - за да намалят икономическата сила на община "Пловдив" и съзнателно направиха така, че да задушат града ни в абсурдни и неподходящи административни граници! И продължават да унижават Пловдив, държейки го на къса финансова каишка и да вземат глупави и абсурдни решения, като например това за тясното двулентово "околовръстно"!
+6
 
 
Община Марица и Родопи не трябва да съществуват. 600 хилядният Пловдив се задъхва в територия за 200 хиляден град. Пловдив трябва да е + 30 % повече като територия. Това трябва да се случи максимално бързо
+6
 
 
Най-накрая да се каже истината и то през сериозна медия! БРАВО!!! Двете общини са абсолютни паразити, където се прибират данъци и после е едно голямо нищо! Как може да няма нормален транспорт от селата около Пловдив до града? Пълен абсурд и гр. Пловдив няма как да е виновен за всичко при условие че тези общини прибират сериозни данъци!
+6
 
 
Много добра статия, браво! Време е тези общини да спрат да съществуват, защото освен да искат , друго не правят.
В сайта ли е проблема или просто са ми спрели коментарите незнайно защо
+6
 
 
Крайно време е вече да се закрият тези паразитни общини - Марица и Родопи и близките села да станат квартали. Така е из цял свят, така е в и останалата част от България. Няма значение жителите им искат или не, това е неизбежно и даже закъсняло. Всички те и без това през деня са в Пловдив - учат, работят, пазаруват, ходят на лекар и ползват инфраструктурата на града, а само си спят по селата. Време е Пловдив да спре да се задушава и расте само навътре. Втори по население и четвърти по площ - абсурд.
+7
 
 
"Защо изобщо тогава съществува община Марица? Къде харчи огромните си постъпления община Марица?" - Добри въпроси. Отговори могат да дадат другарите, създали я с Родопи в средата на 80-те преди замисления грабеж. Банкови сметки във Виена едва ли ще дадат, но някое отговорче може.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
Детско-юношески футбол
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: