Трето национално състезание на знаещите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:18 / 14.04.2006
936
На 15.04.2006г. /събота/ от 17.00ч. в Аулата на Технически университет - София, Филиал – Пловдив, ще се проведе Трето национално състезание на знаещите, на тема: “Животът, науката и още нещо”.

Вече трета година сме домакини на Националнота състезание на Клубовете на знаещите.

Малко преди създаването на ОДК, към бившия ЦУТНТ, с благословията на РИО, беше създаден Клуб “Квант” като клуб на знаещите и можещите.

Създадохме този клуб, за да направим физиката и другите природни науки по-привлекателни , за да не бъде българката наука игнорирана, защото в много звена за извънучилищна дейност научно-техническо звено не съществува.Още първата година като домакин на Националния конкурс за забавна песен ОбДК – Пловдив събра над 400 деца, но, за съжаление, с клубовете на знаещите нямаме много последователи в страната.Това не ни отчайва , а ни кара да работим още по-упорито!

Васил Базелков – ръководителят на Клуба, в продължение на цяла година, създаде такива отбори в много училища, които през останалата част от годината участват в междуотборни състезания. Най-честата тематика е “Физиката и другите природни науки”.

Децата от Клуб”Квант”се занимават и с въвеждането на съвременни компюпърни технологиив обучението. С радост им предоставяме цялата налична техника на ОбДК , с която те боравят.Те са и наши партньори в осъществяването на вътрешните и външни интеграционни връзки – един от показателите, по които ОбДК-Пловдив е водещо ОДК в страната.

Третото национално състезание е от Календарния план на МОН за извънучилищни дейности и се провежда съвместно с Общински детски комплеск – Пловдив –Клуб Квант”.

Очаквани гости ще бъдат Министърът и Зам.министърът на образованието, представители на РИО – Пловдив и издателство “Просвета”.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).