Трето национално състезание по правопис на английски в ОУ "Васил Левски"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:24 / 20.03.2013
891
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На 22 март в ОУ "Васил Левски", гр. Пловдив от 13.30 ч. ще се проведе училищният кръг от третото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

През цялата седмица над 5500 ученици от 236 училища в страната ще се включат в надпреварата след усилена няколкомесечна подготовка. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 20 април в 10 български града. Най-добре представилите се 30 ученици ще излъчат националния Spelling Bee на 11 май в хотел "Хилтън" в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. 

Състезанието се организира от Фондация "Корпус за образование и развитие - КОРПлюС" в партньорство с Корпус на мира на САЩ в България. То се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България" и под патронажа на МОМН и посолството на САЩ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера
Днес спират движението по част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България
Демонстрации на американски автомобили в Пловдив учат как да бъде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).