Триетажна стара къща изгоря в центъра на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
16:38 / 01.01.2007
4701
Овладян е пожарът в къщата на бул. “Христо Ботев” в Пловдив. Шефът на Пожарната Румен Димчев, който също пристигна на мястото на инцидента, каза, че в гасенето на огъня са участвали всички налични коли и мощности на различните подразделения на пожарната в Пловдив. Имало е реален риск за сградите наоколо, една от които е склад, но благодарение на бързата намеса на огнеборците, ситуацията е овладяна.
Сградата, която горя, е триетажна и възрастта и е близо сто години. Тя е необитаема. Допреди 10 – 15 години първият й етаж е използван за шивашки цех. Днес пламъците са се разпространили изключително бързо, тъй като вътрешната конструкция на къщата е изцяло от дърво. Всичко във вътрешността на къщата е изгоряло.

На няколко пъти по време на пожара покривът на сградата се срутваше. Току що предната част на покрива падна на платното на бул. “Христо Ботев”. Движението по улицата е отцепено от Сточна гара до автогара Юг, преди минути бяха пропуснати част от автомобилите в едната посока, сега обаче движението пак е спряно.

Съществува реален риск от срутване на част от сградата или на цялата сграда, тъй като вътрешните конструкции са напълно изгорели.

Според Румен Димчев причините за пожара до момента не са известни. Според очевидци и съседи, които са съобщили за огъня, сградата често е била обитавана от клошари и цигани. Все още вътре не е влизал екип на Пожарната, тъй като огънят се доизгася в момента, линейката също все още е на място, тъй като не се знае дали вътре не е имало хора. Информацията е на агенция "Фокус".

Виж коментарите (16)

Още по темата (6):
04.01.2007 До 15 дни бутат изгорялата сграда до Сточна гара
03.01.2007 Спряно ще остане движението по северното платно на бул. “Хр. Ботев” в участъка на изгорялата къща край Сточна гара
02.01.2007 Пожарна дежури до изгорялата сграда в Пловдив
02.01.2007 Пожарът до Сточна гара предизвикан от бездомници
01.01.2007 Продължава ликвидирането на последиците от пожара в Пловдив
01.01.2007 Разчистват останките от изгорялата къща в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).