Тръгва нова авиолиния от Пловдив до втория по големина град в Англия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:39 / 04.03.2024
30515
Нова авиолиния открива летище "Пловдив". Тя ще свързва английски град Бирмингам с Пловдив. Полетите ще се изпълняват от авиокомпания "Райънеър" веднъж седмично от края на месец ноември 2024 година. 

"Новата линия е възможна благодарение на активната комуникация на екипа на летището с авиокомпанията и помощта на Фонда за развитие на летище "Пловдив" - Южната врата на България.", съобщи изпълнителният директор на Летище Пловдив Дойчин Ангелов.

Той  благодари на всички общини и юридически лица, които участват във Фонда и подпомагат развитието на летището. 

"След като открихме авиолинията до Манчестър, тази до Бирмингам  е поредната английска дестинация, с която запълваме картата на авиосвързаността с българските общности, които живеят и работят в Англия. Чрез нея се дава възможност и на туристите от региона на Бирмингам да посетят Пловдив и зимните ни курорти. Южен централен  район и България като цяло заслужават да бъдат все по-достъпни за чудесата и красотите, които има по нашите земи, и за които има все повече желаещи да ги посетят", допълни още Дойчин Ангелов

В момента седмично се изпълняват по 10 полета от Лондон до Пловдив, като и по един полет от Манчестър и Белфаст. Скоро се очаква анонсирането на други атрактивни дестинации. 

Бирмингам е вторият по население град в Англия и се намира в графство Западен Мидландс. Градът наброява 1 085 400 жители и е на сравнително голяма надморска височина от 150 – 300 метра над морското равнище. Около целия град има хълмисти възвишения, които правят панорамата доста приятна. В града има университет, колежи и музеи.

Споменава се от 11 век. В наши дни производството в Бирмингам не върви на толкова високи обороти, но за сметка на това градът се стреми да придобие лице на културна столица и магнетична туристическа дестинация. Бирмингам се нарежда на 4-то място във Великобритания по брой на посещаващите го туристи.

Виж коментарите (1)

Още по темата (475):
29.08.2024 Държавата си върна собствеността върху летище "Пловдив"
24.06.2024 Съществуването на летище "Пловдив" е застрашено
19.05.2024 Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
04.05.2024 Още една община стана член на Фонда за развитие на летище "Пловдив"
26.04.2024 Започна проектирането на жп гара до летище "Пловдив"  
24.04.2024 Полети до три нови дестинации може да има скоро от летище "Пловдив"
Още новини от Новини от Пловдив:
Затваряйте прозорците! Пожар в Маноле, при който гори патешка тор...
Специална комисия следи строителството и парите за стадион "Локом...
Община Пловдив дарява последния имот на АПИ за финалното довършва...
Доста амбициозна програма за ремонти на район "Западен" - лек гаф...
Култово! В Пловдив автобус върви по 4 линии наведнъж, пътниците п...
Район "Южен" с нова придобивка за над 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).