Тръгват две от новите мотриси Desiro

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:29 / 25.04.2005
1436
От днес първите две нови дизелови мотриси Desiro влизат в редовна експлоатация, съобщиха от БДЖ. Маршрутите на новите влакове са – Добрич – Варна – София – Варна – Добрич и Бургас – София – Кюстендил – София – Бургас. Двете нови мотриси ще бъдат управлявани от общо 20 машинисти на ден. Във всяка от мотрисите по протежение на целия маршрут на пътуване ще патрулират по двама служители на Транспортна полиция. Цените на билетите за пътуване с мотрисите ще бъдат същите като досегашните цени за пътуване във втора класа с ускорен бърз влак. Резервацията за седящо място ще бъде задължителна, каквато е практиката на БДЖ за тази категория влакове. Предварителната продажба на билети ще се извършва от железопътните бюра и в гарите до 5 дни преди датата на пътуването.
Днес тръгна едната от мотрисите, която ще обслужва маршрута Добрич – Варна – София – Варна – Добрич. Междинните гари, на които ще спира мотрисата по маршрута от Добрич до София и обратно са: Девня, Белослав, Варна, Шумен, Търговище, Горна Оряховица, Плевен и Мездра. Тя ще се движи по този маршрут всеки ден от понеделник до петък включително. В съботно-неделните дни мотрисата ще се движи като пътнически влак по маршрута Добрич – Варна – Добрич с междинни спирания на почти всички гари.
Утре на първото официално пътуване потегля втората мотриса, която ще се движи по маршрут Бургас – София – Кюстендил – София – Бургас в дните от понеделник до събота. Междинните гари, на които ще спира мотрисата по маршрута от Бургас до Кюстендил, са – Ямбол, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София, Захарна фабрика, Перник, Радомир и Земен. В неделните дни мотрисата ще се движи по маршрут Бургас – Варна – Бургас. Междинните гари по този маршрут са: Айтос, Карнобат, Търнак, Комунари, Синдел и Повеляново. Втората мотриса Desiro влиза в експлоатация един ден по-късно от първата поради факта, че на 25 април с нея ще се осъществи пробно пътуване по маршрута Кулата – София. Пътуването се осъществява в съответствие с постигнатите договорености между вицепремиера Николай Василев и гръцкия министър на транспорта и съобщенията Михалис Ляпис за пускането в експлоатация на висококачествен международен влак между София и Солун.
По разписание ускореният бърз влак Бургас - София - Кюстендил ще пристига в Пловдив в 10.11 ч. и ще тръгва в 10.16. По обратния маршрут часът на пристигане е 19.36, на заминаване - 19.41.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).