Турчинът, убил двама пловдивски музиканти, се изгаври с правосъдието ни

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (0)
09:30 / 12.12.2023
7643
"Не съм голям оптимист. Всичко се протаква с цял печелене на време. Той няма да бъде принудително доведен. След като мине време, нещата ще отшумят и идеята е да се премине към още по-лека присъда", каза бащата на загиналия пловдивски музикант Николай Николов - Ni.co след поредното отложено заседание вчера, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Турският шофьор Мехмет Калиман, който бе осъден за катастрофа, в която загинаха двама младежи, не се яви на обжалването пред Апелативен съд-Пловдив. Защитникът му Рамадан Нуретин също не се яви. Той е представил молба, чрез която уведомява съда, че не е могъл да осъществи връзка с подсъдимия.

Апелативните съдии уточниха, че на 1 декември е изпратено писмо до Министерство на правосъдието на Република България, в което те желаят да им бъде оказано съдействие за довеждането на подсъдимия Калиман от Република Турция. Допълниха също, че не е получен отговор от съседната ни държава до какъв етап е стигнало изпълнението.

По тази причина съдът, държавното и частното обвинение бяха единодушни, че ход на делото не може да бъде даден и следващото заседание бе насрочено за 22 януари 2024 година.

След заседанието родителите на Ni.Co споделиха, че не са изненадани от създадената ситуация и изразиха скептицизъм, че турският шофьор ще бъде доведен.

Защитникът на родителите на другия загинал музикант Павел Дюлгерски изложи друг ключов момент, а именно нередовното призоваване на подсъдимия, която спъва хода на делото.

Той изрази оптимизъм, че това може да се случи и той да бъде редовно доведено в зала.

"Ние не можехме да го намерим и преди две години, но го намерихме, беше и задържан, но сега като е без мярк,а си е в Република Турция.", казаха те.

Припомняме Ви, че случаят е от 29 юни 2018 година, когато в прохода Хаинбоаз шофьорът на турския тир Мехмет Калиман се удря челно в колата на двамата младежи. Пет години бяха нужни на разследващите да изяснят казуса през което време водачът многократно преминава през България.

През февруари тази година той е задържан и след решение на съда в Стара Загора остава в ареста до първото заседание по делото на 18 май.

Той е осъден на 3 години условно и е освободен от ареста.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (13):
08.02.2024 Посочиха с каква скорост са се движели загиналите пловдивски музиканти
23.01.2024 Адвокат поиска ефективна присъда заради смърт на пътя
22.01.2024 Адвокат поиска условна присъда за причиняване на смърт по непредпазливост на пловдивските музиканти
22.01.2024 Говори майката на загинал пловдивски музикант
10.12.2023 БГ правосъдие: Турският тираджия, убил двама пловдивски музиканти, е на
свобода
15.11.2023 Майката на Ni.Co: Убиецът на сина ми 50 пъти е влизал и излизал от страната
Още новини от Новини от Пловдив:
Немски гражданин бере душа в болница в Пловдив
Меганаглец с грозно изпълнение пред дюнери в центъра на Пловдив
Мрежата скочи на шофьор, упрекнал и посъветвал каращите бавно
Пожарът на Младежкия хълм е овладян
Първи кадри и информация за естеството на пожара на Младежкия хъл...
"Диана Експрес", Братя Аргирови, Мими Иванова и Нелина очакват пл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).