Търговец е хванат в крачка в Пловдив, продавал много опасен продукт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:45
11418
Действията на КЗП за спиране разпространението на енергийната напитка във вид на прах Wildkraut Energy Sniff продължават. В Пловдив е установен търговец, предлагащ продукта, който се приема чрез вдишване през носа.

Получената от производителя на информация гласи, че основната съставка със стимулиращ ефект е кофеин. Стимулиращият ефект се свързва и със съдържанието на аминокиселината таурин и на растението гуарана, което също съдържа кофеин.

Предозирането (самостоятелно или в комбинация с други продукти, съдържащи кофеин) води до неблагоприятни ефекти върху централната нервна система (безсъние, възбуда, тревожност) и сърдечно-съдовата система (ускорен пулс, повишаване на артериалното налягане, ритъмни нарушения и други). Рискът от сърдечно-съдови ефекти е по-висок при физическа активност и при лица със съпътстващи сърдечно-съдови заболявания.

Предвид цялата събрана информация до момент, КЗП потвърждава становището си, че стоката не е безопасна по смисъла на Закона за защита на потребителите, следователно е опасна за здравето и безопасността на потребителите. Установеният в Пловдив търговец ще бъде санкциониран по закона за защита на потребителте.

КЗП отново апелира към всички потребители, закупили този продукт, да преустановят незабавно неговата употреба, както и призовава всички търговци да спрат продажбата и да изтеглят от търговската мрежа тази опасна за здравето субстанция.

Виж коментарите (0)

Още по темата (22):
11.09.2024 Директорът на КЗП: Изтегляме спешно тези продукти от пазара
01.09.2024 Надя от "Ергенът" скочи на Диона: Изключително притеснена съм!
31.08.2024 Затлъстяване, инсулинова резистентност и нарушена нервна система - само част от рисковете при енергийните напитки
31.08.2024 Вики от "Мастило" коментира Диона
30.08.2024 12 обекта в Пловдив продават прахчетата на Диона
30.08.2024 Проверките продължават: Изземат енергийните прахчета от рекламата с Диона
Още новини от Новини от Пловдив:
Убитият Борис сам се е обадил на 112
Фиданка Кацарева, ГЕРБ: Реформа в образованието сменя културата н...
В Пловдив доведоха с белезници обвинени за жестоко убийство
Живко Тодоров: Най-добре е кметът на Пловдив да си остане в София...
Мощен трус в градския транспорт на Пловдив, големи промени на хор...
Нови подробности за арестите на АМ "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).