Туроператор от Пловдив: Зачерквам Шри Ланка като дестинация за следващата година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:53 / 06.01.2005
1121
Над 160 българи се завърнаха тази сутрин от остров Пукет. Роднини на сънародниците ни ги очакваха на летище София още от 6,20 сутринта, когато по разписание бе планирано пристигането на чартърния полет. Представители от външно министерство бяха също на летището да посрещнат българската група от Тайланд
През нощта на родна земя са кацнали и двамата пловдивчани, които в първите дни след земетресението бяха обявени за безследно изчезнали в Шри Ланка. Туроператорът, чрез който са заминали на екскурзия, заяви, че закрива дестинацията за цяла година.
Земетресението в Шри Ланка изпреварва само с ден 42-ма българи, които са тръгнали за новогодишните празници към страната. Там обаче седмица преди групата са заминали двама пловдивчани. Настанени са в петзвездния хотел "Вила оушън вил" във Вадова. Земетресението и последвалото го цунами удрят хотела в 4 сутринта на 26 декември. Хотелът вече го няма. Пловдивчаните оцеляват, тъй като ден преди нещастието са отишли на сафари в планината. Туроператорът, организирал екскурзията, два дни не е имал връзка с тях и дори ги е мислел за безследно изчезнали. След трагедията, оставила хиляди без дом, туроператорът твърди, че зачерква Шри Ланка като дестинация за цяла година, съобщи самият той пред БТВ.
"Това е въпрос на човешка психология. Нашите партньори от Шри Ланка казват - да забравим какво се е случило, да гледаме напред, един вид - на нас това ни е поминъкът, като изпращате туристи, ще ни помогнете, ние ще се опитаме за 2, 3 месеца да направим обитаеми някои от хотелите. Но аз не мисля, че след толкова тъжни картини някой български турист би посетил поне за тази година тези места", казва Ванко Иванов - собственик на туристическа фирма в Пловдив.
Ванко Иванов допуска, че ще го последват и останалите две туристически фирми, които миналата година са включили в списъците си Шри Ланка като дестинация.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Близките на загиналия моторист Недялко Бакалски искат справедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).