Турският вестник ''Заман'' раздаде помощи на бедни в Пловдивска област

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:12 / 22.10.2004
1517
Турският вестник “Заман”, раздаде в Пловдивска област 450 пакета със стоки от първа необходимост. Повод за жеста е предстоящият мюсюлмански празник Рамазан. Храните бяха дарени на хора в тежко социално положение, без оглед на тяхната етническа и религиозна принадлежност.
България е една от 14-те държави, в които излиза вестник “Заман”. Преведено на български името му означава “време”. Пловдивският кореспондент на изданието Танер Мехмед бе натоварен да разпредели подаръците сред нуждаещите се от мултиетническия квартал “Столипиново”.
Подаръци се раздават във всичките 27 държави на 5 континента, в които се разпространява вестникът. Хората се избират според социалния си статус и никога според вярата или своя произход. Турското издание има амбицията всяка година да удвоява броя на раздаваните пакети. Тахер Мехмед се надява, че за следващия Рамазан ще зарадва хиляда души в Пловдивско. Информацията е на телевизия Евроком.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).