Тържествено отбелязваме 120 години от Съединението на България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:48 / 20.07.2005
832
Под патронажа на президента Георги Първанов Пловдив ще отбележи 120 години от Съединението на България. През цялата година има предвидени събитиа. Кулминацията на тържествата ще е от 4 до 6 септември. На 4-ти септември 2005 г. ще се проведе драматизирана възстановка на събитията по вземане на решението за обявяване на Съединението на България в с. Първенец /Дермендере/, Община Родопи, Пловдивска област с участието на професионални актьори. На следващия ден ще има международен авиационен фестивал “Небе за всички”, организиран от фондация “Български военновъздушни сили” на Летище Пловдив. Отново с дата 5-ти септември е и спектакъла “Легендата”, който ще се играе в Античен театър. Цяла поредица от събития се подготвят за светлия ден 6-ти септември. В деня на 120 годишнината ще бъде открита официално обновената музейна експозиция “Съединение на България от 1885г. и Сръбско-българската война”, за която Историческия музей в Пловдив ще се подготвя дълго време. Същия ден ще се състои и откриване на музейна изложба “Военните дейци и Съединението на България” с гостуване на Национален военно - исторически музей. Денят ще завърши с тържествена заря-проверка на площад Съединение, когато цялата страна ще отбележи годишнината на едно от най-важните събития в нашата история.
Plovdiv24.com ще продължи да Ви информира редовно за събитията, свързани със светлата дата и нейното честване в поредица от материали.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).