ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
УХТ - Пловдив с нов проект за 250 000 евро по програма ЕРАЗЪМ + | ||||||
| ||||||
Проектното предложение на "E-learning tools for Food technology and development education (E-Food)“ получи 88 точки и е с одобрено финансиране от 250 000 евро. В проекта УХТ си партнира с Университет "Клод Бернар“ Лион, Франция, Университет "Лучиан Блага“, Сибиу, Румъния, Университета на Сарагоса, Испания, и Университета на Дебрецен, Унгария. Координатор на проекта е проф. д.н. Георги Костов – функционален декан по образователни програми и мобилност и институционален координатор в УХТ по програма Еразъм+. Партньорите по проекта си поставят като основна задача минимизиране на различията в обучението по хранителни технологии, като по този начин ще се създаде възможност за увеличаване броя на реализираните мобилности между тях в рамките на програма Еразъм+. Освен за класическото обучение се предвижда разработването на образователни стандарти и обучителни материали за т. нар. продължаващо обучение – реализиране на краткосрочни курсове под формата на специализации. Системата ще бъде тествана в реални условия за обучение на студенти в последната година от изпълнението на проекта, който стартира след подписването на договора за подкрепа, вероятно през месец ноември или декември тази година, посочи проф. Костов. Той уточни, че в екипа от УХТ участват още доц. д-р Росица Денкова-Костова, доц. д-р Весела Шопска и ас. д-р Даниел Христозов, а с оглед целите и задачите на проекта екипът ще бъде разширяван и с други преподаватели и учени. Проектът е устойчиво продължение на дългогодишно сътрудничество между партньорите. В рамките на проект "Strengthening the research excellence and innovation capacity of University of Food Technologies – Plovdiv through the sustainable development of tailor-made food systems with programmable properties“, финансиран от Министерство на образованието и науката на Република България, УХТ, Университет "Клод Бернар“ и Университета на Сарагоса работят върху разработването на концепции за т.нар tailor-made храни, т.е. с прогнозируеми свойства. В периода 2016 – 2019 УХТ бе партньор с Университет "Лучиан Блага“, Университет "Клод Бернар“ и Университета на Дебрецен в проект "Knowledge triangle for food innovation by harnessing the tradition and assuring sustainability (KNOWinFOOD)“, финансиран по програма Еразъм+. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Пловдив:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Синоптик: От 6 декември започва продължителен период на снеговалежи
14:11 / 28.11.2024
Годеж 17 години след първата им среща, когато са били деца
15:49 / 29.11.2024
Виктор и Беба отново заедно
08:42 / 29.11.2024
Ударно начало на декември за три зодии
14:46 / 28.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив? | ||
Да (5800) | 58% | |
Не (3208) | 32% | |
Не мога да преценя (947) | 10% |