ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
УХТ-Пловдив с проект за 250 000 евро
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:46 / 19.07.2022Коментари (0)1057
Университета по хранителни технологии – Пловдив спечели проект за сътрудничество в областта на висшето образование по програма Еразъм+. С него се цели създаването на образователни стандарти и елементи на система за електронно обучение в областта на хранителните технологии чрез използването на ресурси със свободен достъп.

Проектното предложение на "E-learning tools for Food technology and development education (E-Food)“ получи 88 точки и е с одобрено финансиране от 250 000 евро. В проекта УХТ си партнира с Университет "Клод Бернар“ Лион, Франция, Университет "Лучиан Блага“, Сибиу, Румъния, Университета на Сарагоса, Испания, и Университета на Дебрецен, Унгария.

Координатор на проекта е проф. д.н. Георги Костов – функционален декан по образователни програми и мобилност и институционален координатор в УХТ по програма Еразъм+.

Партньорите по проекта си поставят като основна задача минимизиране на различията в обучението по хранителни технологии, като по този начин ще се създаде възможност за увеличаване броя на реализираните мобилности между тях в рамките на програма Еразъм+. Освен за класическото обучение се предвижда разработването на образователни стандарти и обучителни материали за т. нар. продължаващо обучение – реализиране на краткосрочни курсове под формата на специализации.

Системата ще бъде тествана в реални условия за обучение на студенти в последната година от изпълнението на проекта, който стартира след подписването на договора за подкрепа, вероятно през месец ноември или декември тази година, посочи проф. Костов. Той уточни, че в екипа от УХТ участват още доц. д-р Росица Денкова-Костова, доц. д-р Весела Шопска и ас. д-р Даниел Христозов, а с оглед целите и задачите на проекта екипът ще бъде разширяван и с други преподаватели и учени.

Проектът е устойчиво продължение на дългогодишно сътрудничество между партньорите. В рамките на проект "Strengthening the research excellence and innovation capacity of University of Food Technologies – Plovdiv through the sustainable development of tailor-made food systems with programmable properties“, финансиран от Министерство на образованието и науката на Република България, УХТ, Университет "Клод Бернар“ и Университета на Сарагоса работят върху разработването на концепции за т.нар tailor-made храни, т.е. с прогнозируеми свойства.

В периода 2016 – 2019 УХТ бе партньор с Университет "Лучиан Блага“, Университет "Клод Бернар“ и Университета на Дебрецен в проект "Knowledge triangle for food innovation by harnessing the tradition and assuring sustainability (KNOWinFOOD)“, финансиран по програма Еразъм+.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Кауза Колежа
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
51-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: