© | | Проф. Кольо Динков | Бивши и настоящи студенти от УХТ: | виж още | |
Изцяло успешен проект по Оперативна програма "Регионално развитие" завърши Университетът по хранителни технологии /УХТ/ в Пловдив. От предвидените 2 748 000 лева са спестени 350 000 лева отчете ръководството на висшето учебно заведение. От управляващия орган ще бъде поискано средствата да бъдат предоставени за развитие на базата на ВУЗ-а. За 100 дни е приключило обновяването на три от корпусите по проекта "Енергийна ефективност, подобряване на достъпа за хора в неравностойно положение и модернизация на информационното обслужване". В цялата страна са реализирани 13 подобни проекта, повечето в държавни университети в столицата, като в Пловдив са в УХТ и МУ.
Спестената енергия за миналия отоплителен сезон след проведените дейности е средно 38 %, отчете ръководителят на проекта проф. Георги Вълчев. Той заяви, че работата по европроекти подпомага ограничените средства от бюджета за много от нашите висши учебни заведения. УХТ работи по други три проекта, съфинансирани със средства на ЕС, съобщи ректорът проф. Кольо Динков.
Тази есен започна реализация на платени практики за 540 студенти във фирми от хранителната индустрия. Това ще са студенти 3 и 4 курс, на които ще се плаща месечно по 500 лева, паралелно заплати са предвидени и за преподаватели и ментори.
Източник: радио "Пловдив" |