Бивши и настоящи студенти от УХТ: | виж още |
|
Програмата в УХТ ще стартира утре от 16.30 ч. с презентация на тема "Въведение в тайните на науката за храните". По-късно ще бъде представена книгата "Етеричните масла в кулинарията", написана от студенти на учебното заведение.
Млади изследователи ще разкажат за употребата на етеричните масла в кулинарната технология, паралелно с презентацията им от 16,30 ч. в аула "Милен Бешков" в ректората е организирана е и дегустация на ястия, създадени от студенти, каза проф. д-р Йорданка Алексиева, декан на Стопанския факултет.
Второ дегустаторско събитие е коктейлът, посветен на темата "Тайните на традиционните храни и напитки". Той ще стартира в 19,30 ч. в учебния ресторант "Мартин Радклиф" и фоайето на ректората на УХТ.
"Всички открития са посветени на 60-та годишнина от създаването на висшето училище, ще се радваме пловдивчани и гостите на града, ако проявят интерес към нашите предложения", отбеляза ректорът проф. инж. Кольо Динков.
Преподаватели и студенти от Пловдивския университет, Медицински университет - Пловдив, УХТ и АМТИИ ще празнуват заедно. По утвърдена вече традиция, пловдивчани ще бъдат навигирани със специално изработена "Пътна карта", в която ще са описани събитията, часът и мястото на провеждането им.
Още по темата (8): | |