ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
УХТ ще признава още оценки от държавните зрелостни изпити
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:18 / 16.12.2013Коментари (0)5203
©
Бивши и настоящи студенти от
УХТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Университетът по хранителни технологии в Пловдив разшири възможностите за прием на студенти за учебната 2014-2015 г. Желаещите за се обучават във единствения по роза си у нас ВУЗ, освен с кандидатстудентски изпити по химия и опазване на околната среда, и математика, имат шанс да участват в класацията по различни специалности с още оценки от матурите. 

За 11-те специалности от областта на "Хранителните технологии" и за "Биотехнологии", в които се влиза с кандидатстудентски изпит по химия и опазване на околната среда или математика ще се зачита и оценката от матурата по биология. Досега приемът ставаше с резултатите от държавния зрелостен изпит (ДЗИ) по български език и литература или химия и опазване на околната среда или математика.

Матурата по биология ще се признава и за кандидатстване в специалността "Технология на ферментационните продукти", в която обучението се провежда на френски език. Там бъдещите студенти можеха да се борят за място в УХТ с оценките от зрелостните изпити по български език и литература или химия и опазване на околната среда или по математика, или по френски език. 

За кандидатстване в инженерните дисциплини, където се полага приемен изпит по математика, освен с оценката от матурата по български език и литература или математика в класирането ще може да се участва с успешно издържани зрелостни изпити по физика или информатика. От Учебен отдел припомниха, че те се признават за професионалните направления "Машинно инженерство", "Електротехника, електроника и автоматика", "Комуникационна и компютърна техника" и "Енергетика". 

Бакалавър по "Туризъм", "Кетъринг" и "Хотелиерство и ресторантьорство" може да се стане, ако кандидатите имат високи оценки на матурите по химия и опазване на околната среда, по математика, по български език и литература, по география, а от догодина и по чужд език /при балообразуването се взима най-високата от посочените оценки/. Желаещите да учат тези професии могат да се явят и на кандидат-студентски изпит по химия и опазване на околната среда или по математика. 

За специалността "Индустриален мениджмънт" и за двете специалности в професионално направление "Икономика" - "Икономика на хранителната индустрия" и "Икономика на туристическата индустрия", също ще се признава оценката от ДЗИ по чужд език. Досега там се приемаха кандидатите, които успешно са се представили на матурите по математика, география, български език и литература. Ще се приемат за обучение и кандидати, успешно положили приемния изпит по математика. 

УХТ признава за конкурсен изпит и оценката от държавните изпити за придобиване на степен на професионална квалификация, когато е не по-ниска от "Много добър" и отговаря на професионалното направление за което се кандидатства. 

За 30% от местата за бакалаври в редовно обучение се състезават завършилите професионалните гимназии, когато завършената от тях специалност отговаря на кандидатстваната. 

За 30% от местата за бакалаври в задочно обучение се състезават работещите на трудов договор, чийто длъжностни характеристики отговарят на специалностите, обявени в кандидатстудентския прием. 

За всички, които ще държат конкурсни изпити за влизане във висшето училище ВУЗ-ът организира курсове по химия и математика. Те се водят от преподавателите на УХТ. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: