ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
УХТ среща студентите с бизнеса на знаков кариерен форум
По случай Световния ден на храната, 16 октомври, Университетът по хранителни технологии проведе първо издание на форума "Дни на кариерата ‒ Кариерен навигатор". По време на събитието водещи компании от Пловдив и страната запознаха студентите със своята дейност и перспективите за работа, която предлагат.

“Основната роля на днешния форум е да създаде мост между образованието и бизнеса. УХТ в своята 71-годишна история се утвърди като водещ научен и образователен център в сферата на хранителната индустрия и туризма. Наша задача е да подготвим кадри, които да развиват българския бизнес и да го правят конкурентноспособен на високо ниво.", заяви при откриването на проявата ректорът на УХТ проф. Галин Иванов.

Заместник-министърът доц. Деян Стратев поздрави участниците във форума и прочете приветствие от министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов. В него се подчертава важността на борбата с разхищението на храната и се насърчават добрите практики в тази насока в България.

“Като областен управител желая бизнесът и висшето образование да се развиват и да направят Пловдив още по-добро място са живот. Пред вас скъпи студенти се откриват нови възможности. Ще се срещните с вашите бъдещи работодатели и може да изберете местата за вашата кариера. Това е добро дело и добра кауза.", заяви в приветствието си областният управител проф. Христина Янчева.

Университетът по хранителни технологии ще въведе дуално обучение на студенти. Това съобщи функционалният декан на висшето училище доц. Десислава Вангелова по време на кръглата маса на тема "Формулата за успех ‒ УХТ-Бизнес-Кариера". Дискусията се състоя в рамките на проведения кариерен форум.

"Дуалната форма на обучение ще стартира най-вероятно през следващата година. УХТ вече е заявил желание да участва в тази програми. Принципът, заложен от Министерството на образованието и науката е студентите, които учат в университета да имат право да работят директно във фирмите, където са на практика. Така те ще трупат опит. Предвидено е да получават субсидия от държавата за тази работа, която ще извършват.", заяви доц. Вангелова.

Представителите на бизнеса, които участваха в събитието, приветстваха тази идея, която ще им позволи да привлекат качествени кадри, тъй като изпитват недостиг на служители. Те увериха, че ще се включат активно в реализацията на тази програма, тъй като имат нужда от млади и будни хора, което имат желание да работят и да се развиват.

"Като Университет по хранителни технологии ние не само обучаваме студенти, но и създаваме иновации, които подобряват качеството на живот. Вярваме, че бъдещето на хранителната индустрия зависи от синергията между науката и бизнеса.", заключи модераторът на форума доц. Георги Тосков.

Преди 45 години Организацията по прехрана и земеделие към ООН обявява 16 октомври за Световен ден на храната. Мотото на тазгодишното издание на световното събитие е “Храни за по-добър живот и по-добро бъдеще".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Издирват майка на две деца от София
Аматьорски футбол
Удвояват околовръстното на Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: