УМБАЛ „Свети Георги” обнови и отделението си за пластична хирургия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
11:57 / 30.06.2006
4213
Университетската болница в Пловдив „Свети Георги” открива в понеделник, 3 юли 2006 г., обновеното си отделение по пластична и кранио-фракционна хирургия. То се намира на 4 етаж в Хирургическия блок на бул. „Пещерско шосе”. Ремонтът на помещенията е направен със собствени средства на болницата.

Отделението по пластична и кранио-фракционна хирургия е част от Клиниката по детска хирургия. В него се лекуват не само аномалиите на деца с цепнатина на устните и небцето, но и всякакви травми на лицево-черепната област и тумори на възрастни хора, подчерта доц. Юрий Анастасов, ръководител на звеното.

Отделението е създадено преди 10 години с подкрепата на Университетската болница в Лил, Франция. Идеята е да се ползва световният опит в областта на пластичната хирургия, детската и неврохирургията. Годишно в отделението се правят по 350-400 операции, 10% от които от висок клас, с участието на френски специалисти.

Това е третото звено, за което УМБАЛ „Свети Георги” отделя през тази година собствени средства за ремонт. Преди това бе открита обновената клиника по лицево-челюстна хирургия и новата ангиографска лаборатория в Инвазивна хирургия, а в АГ-клиниката бе монтиран уникален триизмерен ехографски апарат за ранно диагностициране на деформациите при плода.

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).