УМБАЛ „Свети Георги” откри лаборатория за 1,5 млн. лева

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
13:52 / 14.06.2006
1526
Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив инвестира 1,5 млн. лева в строителството и оборудването на специализирана ангиографска лаборатория, която бе открита днес в Инвазивната хирургия на бул. „Пещерско шосе”. Модерната апаратура ще се използва за диагностициране и лечение на различни заболявания на сърцето и запушвания на кръвоносните съдове.

С нея ще спасяваме два пъти повече болни, поразени от инфаркт, заяви изпълнителният директор на УМБАЛ „Свети Георги” д-р Илия Баташки. При откриването на лабораторията той обясни, че още днес ще бъдат обслужени 15 пациенти.

Инвестицията в Инвазивна хирургия е от собствени средства на болницата, като само ангиографът струва 1 млн. лева. Апаратът е произведен от американската компания „Омега Медикал Имиджинг” и ще се изплаща на лизинг за 3 години. Изпълнител на проекта е софийската „Медимаг-МС” ООД, която дари 74 935 лева за закупуване на климатична инсталация.

Лабораторията може да обслужва на ден между 10 и 15 пациенти, подчерта и доц. д-р Юлия Джоргова, ръководител на Инвазивната хирургия. Според нея всеки месец през клиниката преминават от 50 до 100 пациенти за лечебни процедури, а за диагностика – около 200. Инвазивна хирургия е едно от най-търсените звена в УМБАЛ „Свети Георги”, като в края на май клиниката е излязла на печалба с 8 хил. лева. С новия апарат Пловдив става вторият град в България, в който може да се лекува остър миокарден инфаркт, обясни още д-р Джоргова.
Специализираната ангиографска лаборатория бе открита с водосвет в присъствието на зам.-министъра на здравеопазването д-р Валери Цеков, зам.-областния управител Найден Найденов и кмета на града – д-р Иван Чомаков.

Инвестицията в тази апаратура от най-ново поколение ни позволява да издигнем имиджа на Университетска болница-Пловдив като място, където работят най-добрите специалисти и се лекуват над 50 хил. болни от цяла Южна България, подчерта зам.-министърът на здравеопазването.

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).