УМБАЛ ще съди пациенти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:44 / 12.06.2006
1065
Над 300 искови молби срещу лекувани пациенти ще внесе в съда ръководството на УМБАЛ “Св. Георги" в Пловдив. При постъпване в здравното заведение болните са подписали декларация, че са социално слаби, но по- късно е установено, че са посочили неверни данни. Това съобщи за Дарик радио зам.- директорът по лечебната дейност на университетската клиника д-р Константин Зисов.

По думите му социалните служби отказват да покрият направените от болницата разходи, защото лицата не отговаряли на критериите за безплатно медицинско обслужване. Социалното министерство настоява да представим фактури с подпис на пациентите, за да удостоверим, че действително сме ги лекували. Невъзможно е да издирим всички и да осигурим подобен документ, подчерта д-р Зисов.

Средно по 100 пациенти на месец декларират, че се социално слаби, но по-късно се установява друго. Изпращаме покани за доброволно плащане, за да спестим големите юридически разходи, но процентът на отзовалите се е много малък, уточни д-р Зисов. Информацията е на Дарик радио.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).