Убиецът от Скутаре вече е пълнолетен и все така неграмотен

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (1)
14:13 / 17.06.2024
4651
Броени дни, след като навърши пълнолетие, Стойко Чепенлиев отново се изправи пред Окръжен съд Пловдив, за да чуе добрата новина, че този път ще бъде даден ход на разпоредителното заседание, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Според държавното обвинение, на 10.09.2023 г. в местността "Голям гьол" в землището на с. Скутаре към онзи момент 17-годишният Чепенлиев е отнел чужди движими вещи - пари на стойност 60 лева от владението на Живко Пейчев, на 64 г., с намерение противозаконно да ги присвои. 

Пострадалият Живко работел в овцеферма в с. Скутаре. Стойко живеел в селото и си търсел работа. На 10 септември 2023 г. той се движел със свой приятел из селото с микробус. Когато преминали покрай овцефермата, видели Живко, седнал на тревата до близкия сеновал. Стойко слязъл от колата, приближил се към него и му поискал пари. Живко отказал, след което Стойко се надвесил над него и пребъркал джобовете му, като взел 60 лева. Той поискал още пари, но не получил и бутнал пострадалия на земята, като започнал да го рита с крака по тялото. Малко по-късно го оставил на мястото и се качил на микробуса.

Три дни по-късно – на 13 септември 2023 г., мъж, който отивал на работа, забелязал край пътя тялото на пострадалия. Бил е подаден сигнал на тел. 112, като пристигналите на място медицински екипи установили смъртта на Живко.

На днешното заседание се явиха всички призовани роднини на убития. Те не пожелаха никакво финансово обезщетение от Чепенлиев, а само справедливо наказание.

Разпоредителното заседание вече имаше няколко неуспешни опита за старт. На едно от тях адвокатът на обвиняемия поиска преводач от турски за клиента си. Съдия Розалия Шейтанова счете, че не е нужен преводач в процеса. По думите й Чепенлиев разбира български, въпреки че не може да пише и чете. 

Подсъдимият бе видимо развеселен от въпросите на съдия Шейтанова относно езиковата му култура и с гордост заяви, че няма документ за завършен 4 клас, но малко се бил научил да пише в поправителния дом в затвора във Враца. 

По-късно в зала адвокатът на Чепенлиев пожела обвинителният акт да бъде върнат за поправка в прокуратурата. Претенциите му бяха свързани с некоректно написаните телесни повреди на починалия Пейчев, който са причинили засягането на органи и леталния изход.

Следващите заседания ще продължат с разпитите свидетели и вещи лица в края на септември.

Виж коментарите (1)

Още по темата (6):
20.05.2024 Процесуални пречки спънаха делото за убийството в Скутаре
01.04.2024 Нови подробности за жестокото убийство край Пловдив
19.09.2023 Зверството в Скутаре заради 60 лева, извършителят непълнолетен
19.09.2023 Разкриха убийство в Пловдивско, Прокуратурата с извънреден брифинг
15.09.2023 Скутаре притихна след зловещата находка, Живко работел за Кольо Убрето
15.09.2023 МВР Пловдив: Открит е труп на мъж, има вътрешни травми
Още новини от Новини от Пловдив:
Полиция и линейка на пловдивски булевард заради инцидент
Пловдивчанин откри в телефона на жена си чат с техен семеен прият...
Пловдивчанката, която искаше да кара с 240 в лява лента, с безумн...
Санират полусаниран блок в Пловдив за 1 милион лева
Много грозни сцени на кръстовище в Пловдив, извикаха полиция
Ефективна присъда за шофьора, блъснал фатално заместник-директорк...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).