ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Учени от Института по зеленчукови култури в Пловдив създадоха нов сорт пипер за мелене | ||||||
| ||||||
Създаден е нов сорт пипер за мелене с високо качество, съобщи доц. д-р Стойка Машева, директор на Института по зеленчукови култури "Марица" в Пловдив. Цветът му е между тъмнокафяво и червено. Характерното за него е, че е с много високо ниво на багрилата. Оказва се, че това е важно за червения пипер. Обикновено всички пипери имат високо съдържание на витамин C и на багрила, които са антиоксиданти. Те са веществата, които предпазват от злокачествени заболявания. Новосъздадения сорт пипер ще се ползва за получаване на пудра, млян пипер за готвене и е с много добри показатели, уточни доц. д-р Машева. Неговите чушки са висящи надолу. Обикновено при другите пипери за мелене по голямата част от плодовете им са стърчащи нагоре и са изложени на слънцето, посочи директорът на института. При тях се получават слънчеви пригори, петна и т.н., докато при новооткрития сорт тези негативни ефекти не се образуват. Източник: Радио "Фокус" |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Пловдив:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Обявиха официално колко е населението на България
15:39 / 27.11.2024
Слави Трифонов се завръща в bTV
12:59 / 27.11.2024
Синоптик: От 6 декември започва продължителен период на снеговалежи
14:11 / 28.11.2024
Златна 2025 година за пет зодии
14:55 / 27.11.2024
Тя се завърна
16:52 / 27.11.2024
Абонамент
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив? | ||
Да (5793) | 58% | |
Не (3206) | 32% | |
Не мога да преценя (946) | 10% |