Ученическо шествие по случай Деня на св. св. Кирил и Методий в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:25 / 05.05.2005
2113
По повод деня на св. св. Кирил и Методий на 11 май, сряда, в Пловдив ще се проведе ученическо шествие, в което ще вземат участие всички училища в града..
Точно в 9.30 ч. сутринта пловдивските ученици ще тръгнат на шествие в два лъча. Първият лъч, предвождан от знамената и иконата на Хуманитарната гимназия, тръгва от паметника на Св. св. Кирил и Методий. В него ще се включат учениците от ГХП “Св.св. Кирил и Методий”, заедно с представителни групи ученици от районите “Северен”, “Източен” и “Централен”.
Вторият лъч тръгва от Военния клуб. Ще бъде воден от духовата музика на Националното училище за музикално и танцово изкуство “Добрин Петков”. В лъча ще се включат учениците от СОУ “Св. св. Кирил и Методий”, заедно с представителни групи от районите “Западен”, “Южен” и “Тракия”. Кметът на Пловдив д-р Иван Чомаков ще поздрави на пл. “Ст. Стамболов” децата с празника и ще се включи в шествието. На пл. “Джумаята” двата лъча ще се съберат и ще поднесат заедно венци и цветя пред барелефа на Светите братя на ул. “Съборна”. Там е предвиден водосвет на знамената и иконите на гимназиите, носещи името на Светите братя.
След приключване на водосвета в Концертна зала в 11.00 ч. ще има празничен концерт на състави от СОУ “Св. Св. Кирил и Методий”.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).