Ученици от ОМГ със сребърни и бронзови отличия от математическо състезание

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:47 / 08.07.2013
3308
Бивши и настоящи ученици от
ОМГ "Акад. К. Попов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
В Бургас от 30 юни до 5 юли 2013 г. се проведе Световното математическо състезание BIMC`2013. Престижното състезание, известно още като Азиатското състезание, за първи път се провежда в България с домакин гр. Бургас. В него взеха участие 1100 математици от 31 държави от цял свят, а форматът за първи път напуска границите на Азиатския континент.

Организаторите на състезанието коментираха, че заради високото ниво на български математици, тази година задачите са били по-сложни в сравнение с предишната. Първото европейско домакинство на BIMC`2013 в Бургас позволи на 10 български отбора да се включат в него. Такова масово участие досега не беше възможно, заради високите разноски при пътуване в чужбина. Така много талантливи български ученици от Бургас, Варна, София, Пловдив, Шумен и др. градове, успяха да усетят атмосферата на голямо математическо състезание.

Пловдив бе представен от ОМГ "Академик Кирил Попов" с два отбора - един в малката и един в голямата възрастова група. Равносметката:  малкият отбор на Пловдив в BIMC 2013 е с три бронзови медала на Грета Христозова, Евгени Кайряков, Таня Оцетарова и една поощрителна награда на Златомир Папазов, купа за второ отборно и купа за трето място по сбор точки на групата. При големите Петър Гайдаров е със сребърен медал, Мирослав Маринов - бронзов медал и купа за отборно трето място.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).