На 27.04.2011 г. от 10.30 часа в аулата на ПГХТТ - Пловдив първите випускници от много актуалната специалност "Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки" ще демонстрират познанията си за безопасното и здравословно хранене.
Гимназията подготвя кадри за контрол на хранителната безопасност и качеството в търговската мрежа, във фирмени и сертифицирани държавни лаборатории, в предприятия на хранително-вкусовата индустрия, в структурите на Българската агенция по безопасност на храните.
Учениците усвояват професионални компетенции в областта на контрола и управлението на технологичния процес, принципите, методите и организацията при контролиране качеството, хигиената и безопасността при производството на храни и напитки. Предоставя се възможност за изучаване на ЗИП "Предприемачество", чрез който учениците придобиват знания за организация и стартиране на нов бизнес, поемане на риск, прилагане на нови бизнес идеи и управленски подход.