Ученици от Спортното училище проведоха обучение в Ломбардия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:15 / 21.07.2013
2176
Бивши и настоящи ученици от
СУ "Васил Левски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
В продължение на три седмици група от 20 ученици от Спортното училище - Пловдив проведе обучение в областта Ломбардия, Италия. Участниците в програмата придобиха сертификат за инструктори по фитнес и аква гимнастика. Всички дейности, включително транспорта и пребиваването бяха финансирани от европейската програма Леонардо да Винчи.

Групата имаше теоретични и практически занимания по фитнес - пъмп, пилатес, кикбокс, стречинг, зумба - фитнес, аква гимнастика и др. Тренировките се провеждаха в модерни спортни центрове, плувни комплекси и фитнес зали с отлични условия. Обучението се водеше от най-добри професионалисти.

Придобитият професионален сертификат - инструктор по фитнес и аква гимнастика І ниво и мениджър на спортен център, ще даде възможност на учениците за работа не само в България, но и в чужбина. Езиковата подготовка по италиански език увеличава още повече шансовете им за реализация в Италия, не само през активния туристически сезон, когато аква спортовете са задължителна част от туристическата анимация, но и целогодишно. С придобитите умения те биха могли да организират и ръководят заниманията на групи към някои басейни и спортни центрове в България. На практиката имаха възможност да наблюдават организацията в спортни центрове от гледна точка на мениджмънта.

Ползите са много, най-малкото със заминаването си в чужбина придобиха нови навици и се запознаха с интересна култура и история. Бяха организирани пътувания до различни дестинации, градове, музеи, острови, крепости, резервати, катедрали и др. което отлично обогати знанията им в няколко образователни области, освен това видяха невероятно красиви места и се запознахме с една нова култура.

Някои вестници в Италия отпечатаха материали свързани с пребиваването на групата, в които се изтъкваха спортните традиции на град Пловдив.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).