Ученици правят картини от цветя в "Южен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:26 / 08.06.2006
1202
Картини от цветя ще направят ученици в паркове на район “Южен” на 12 юни. Така ще приключи акцията “Пролетна палитра” на районното кметство, която започна през март и беше насочена към разкрасяване на междублоковите пространства.

Проектите за цветните картини са направени от възпитаници на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия. Със салвия, агератум, тагетис и целозия те са сътворили абстрактни картини, а цветята ще засадят техни връстници от училищата “Братя Миладинови” и “Св. Константин Кирил Философ”. Новият начин за аранжиране ще бъде изпробван на три места – в парк “Източна Румелия”, до спирка “Македония” и в парк “Райчо Кирков”.

С тази своя инициатива учениците искат да провокират родителите си да помогнат за облагородяване на междублоковите пространства. Районното кметство ще раздаде грамоти на най-активните граждани.

След аранжирането на цветните картини ще има детско тържество в парк “Райчо Кирков”. Там 35 петокласници от 7-те училища на “Южен” ще се състезават в рисуване на асфалт. Импровизираното творческо ателие ще се труди по темата “Ваканцията – време за игри и приключения”. След това децата от ЦДГ “Зорница” ще поздравят с концерт участниците в засаждането на цветните картини и в състезанието за рисунка на асфалт. Победителите в двете надпревари ще получат награди от районното кметство.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).