Ученици в Пловдив влизат в час с данъците с помощта на НАП

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:11 / 01.03.2013
2380
"Влез в час с данъците" се нарича най-новият проект, по който работи НАП съвместно с образователното министерство. Партньор на двете институции са "Глобални библиотеки" - неправителствена организация, която подпомага дейността на повече от 960 библиотеки и читалища в цялата страна. 

"Влез в час с данъците" е кампания, с която НАП ще се опита да даде полезна информация на младите хора за плащането на данъци и осигуровки, и с която да промени възприятията им относно необходимостта от събирането на приходи. По време на кампанията експерти от НАП ще се срещнат с ученици от 9-ти до 12-ти от десетки училища в цялата страна и с помощта на интерактивна презентация ще им разказват кой, как и защо плаща данъци, какви права получаваме срещу внасянето на осигуровки и защо сме ощетени всички, когато се крият задължения. 

Езиковата гимназия и СОУ "Братя Миладинови" са пловдивските учебни заведения, включени в проекта, в които експерти от НАП Пловдив вече влизат в ролята на учители и провеждат дискусии с гимназистите. Данъчните обясняват правата на всеки при наемането му на работа, разликата между трудов и граждански договор, защо е важна касовата бележка и какво се случва ако не се осигуряваме здравно.

Освен, че дават нови знания на учениците, данъчните експерти провокират творческото им мислене с конкурс, в който могат да бъдат спечелени таблет, смартфон и електронен четец за книги. Конкурсът е в две категории - текстова и визуална, на тема "Данъците, без които не можем" и ще продължи до края на учебната година. В него могат да участват учениците от всички български училища. Повече може да се прочете в профилната страница на проекта в социалната мрежа Facebook на адрес https://www.facebook.com/#!/vlezvchas/app_266333003469540.

Най-сполучливите авторски материали ще бъдат определени от жури в състав Графа, Део, Мария Игнатова, Рачков, Диляна Попова, Силвия Лулчева, Любен Дилов и Орлин Павлов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера
Днес спират движението по част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България
Демонстрации на американски автомобили в Пловдив учат как да бъде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).