Учениците все по-често бягат от клас

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
10:23 / 11.04.2006
2389
Пловдивските ученици са натрупали стотици хиляди отсъствия от часовете през първия учебен срок, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието. Подадените от директорите справки разкрили, че броят на бягствата нараства с всеки по-горен клас, докато се уравновеси на ръба на разрешеното.

Всеки първокласник в Пловдив прави средно по 2 неизвинени отсъствия на срок. В тази възраст децата не бягат от определени часове, а пропускат цели учебни дни. Цифрата идва от малцинствените квартали, където някои ученици се явяват в училище заради безплатната закуска, а след това се прибират у дома. В началния курс отсъствията нарастват до 5-6 на срок, в среден курс достигат 9, а в горен стават средно по 10-12. Най-големите ученици поддържат неизвинените отсъствия на ръба на разрешените 15. Данните, събрани в Пловдив сочат, че само гимназистите са пропуснали общо 368 хиляди учебни часа. В 10, 11 и 12-ти клас младежите правят по около 85 хиляди оправдани отсъствия на срок, а тези, които остават неизвинени, са между 12 и 15 хиляди. Въпреки стряскащите цифри, този брой отсъствия са допустими от гледна точка на нормативната уредба, посочи началникът на Регионалния инспекторат в Пловдив Александър Буздрев. Събраните от него данни само доказват, че учениците спазват нормите, но се възползват от тях до краен предел. Информацията е на ТВ Евроком.

Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Пловдив:
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).