Ученик от ЕГ Пловдив с международна награда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:54 / 03.11.2005
1590
На провелата се в Пекин от 25 октомври до 2 ноември X международна олимпиада по астрономия, българският отбор е отличен със седем награди, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

С голямата награда за старша възраст /15-17 години/ - Диплом І степен - е удостоен Игнат Калинов, ученик от девети клас на математическата гимназия в Плевен. Той е награден и с Диплом за най-добро представяне на наблюдателен тур.

Александър Куртев, на 14 години, от девети клас на езиковата гимназия в Пловдив, е спечелил Диплом ІІ степен за младша възраст /13-15 години/.

На олимпиадата с дипломи ІІІ степен бяха отличени: Росита Кокотанекова от ПМГ – Хасково, Нели Иванова, Кирил Борисов от математическата гимназия в Плевен и Александра Георгиева – НПМГ, София.

Ръководители на българския отбор по астрономия са Алексей Стоев и Ева Божурова. Наташа Минкова е преподавателят по физика, който е подготвил учениците от Плевен, лауреати на олимпиадата.
В X международна олимпиада по астрономия участие са взели 78 ученика от 16 страни, сред които Индия, Китай, Русия, Иран.

Участието на българския отбор на олимпиадата в Пекин е с финансовата подкрепа на МОН. Информацията е на focus-news.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев
Резултати от класирането за прием в детските заведения в Пловдив
Чудовищна се оказа схемата, по която са действали диригентът и ав...
"Хеброс бус" напът да затрие още две линии в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).