Училища в Пловдив ще имат нови директори

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:33 / 24.08.2024
11393
35 кандидати ще се състезават на конкурсите за директори на 29 училища в Пловдив и региона. От Регионалното управление на образованието съобщават, че до надпреварата не се допускат 13 от подалите документи, които по първоначалните критерии не отговарят за участие и отпадат. Сред тях са депутатът от БСП от област Пловдив Веска Ненчева, Петър Нейчев, който има дългогодишен опит като зам.-директор на СУ "Найден Геров“, преподавателят по IT Георги Трайков.

За 4 училища няма да се проведе конкурс, защото няма нито едно подадено заявление от учител или временно изпълняващ длъжността директор. Това са: Професионална гимназия по селско стопанство – Куклен, ОУ “Петър Бонев" и Професионална гимназия по лозарство и винарство “Христо Ботев" – Перущица, Професионална гимназия по машиностроене – Пловдив.

Писменият изпит за заемане на длъжността "директор“ на държавните и общински училища ще се проведе на 3 септември в аулата на Аграрен университет от 9.30 часа.

Сред кандидатите са временно изпълняващите директори на ПГ по строителство, архитектура и геодезия "Арх. Камен Пенков“ – инж. Атанаска Вълканова, на ПГ по електротехника и електроника – инж. Камелия Стоянова, на ПГ по транспорт и строителни технологии "Гоце Делчев“ – Бойка Борисова.

Тестът ще бъде единен за цялата страна и ще съдържа 50 въпроса, а времето за решаването му ще бъде 70 минути. За всеки въпрос има три варианта за отговори, от които само един е верен и носи една точка. Минималният резултат за допускане до следващия етап от конкурса е 30 точки.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пълна мистерия в пловдивско село, издирват тайнствена жена
Пловдив се включва в глобално събитие, обединяващо хора от цял св...
Деца намериха портфейл в парк "Белите брези", издирва се собствен...
Шофьорка, убила дете на пешеходна пътека в Пловдив: Признавам се ...
Служителите на Областна администрация Пловдив слязоха от автомоби...
Момиче краде капачки от автомобил, камера засне всичко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).