ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Учителка от Пловдив получи голямо признание
©
През изминалата учебна година учениците от IV"Б“ клас на Основно училище "Васил Левски" в Пловдив и старши учител Калинка Русалова участваха в международния eTwinning проект "World letter day" 3. В него те си партнираха със съученици от Молдова, Хърватия, Турция, Босна и Херцеговина, Словения и Франция в дейности, посветени на Световния ден на писане на писма.

Проектът получи национален знак за качество – отличие, което подчертава значимостта на труда на учителя и усилията на учениците. Националният знак за качество е признание и се присъжда на учители, които проявяват изключителна ангажираност и иновативност в образователния процес. Калинка Русалова впечатли с разнообразието от методи, които използва.

Тя интегрира технологии и творчество, насърчава сътрудничеството между учениците и развива уменията им за общуване в междукултурна среда. Проектът предложи използването на различни образователни платформи, интерактивни игри, креативни предизвикателства, чрез които учениците да комуникират с връстници от други страни и се запознаят с техния училищен живот.

"Това не е поредното признание сред многобройните ми престижни отличия, а чест, радост и лично удовлетворение, плод на едногодишен  труд, който изиска ежедневен ангажимент и отдаденост. С партньорите бяхме в непрекъснат контакт и поддържахме връзка в Twinspace, WhatsApp, Messenger, затворена фейсбук група. Някои хора си мислят, че този труд се заплаща и когато разберат, че това не е така, ме питат "Защо го правиш?“. Това уникално образователно изживяване насърчава глобалното гражданство, подобрява комуникационните умения и разширява хоризонтите по начини, които традиционното обучение не може да постигне", разказа Русалова.

По думите й учениците научават за живота, обичаите и предизвикателствата, пред които са изправени техните връстници, което води до по-добро разбиране, толерантност, емпатия. Изграждат добри партньорски взаимоотношения, създават приятелства. Заедно с тези чуждестранни приятелчета посрещат Коледа, разменят си лични послания, споделят мечти. С използването на различни платформи и инструменти, те придобиват практически опит, а в епохата на цифровата революция технологичната грамотност е от съществено значение. ""Децата – слънца“ се чувстват специални. В студените месеци пощальонът идваше за тях, за да им даде коледни поздрави от чужбина. Така с времето учениците ми намериха свои приятели от Европа, Азия, Африка и Северна Америка", посочи учителят.

"Тази висока оценка е коректив за моята работа. Националният знак за качество дава възможност на моето училище – ОУ "Васил Левски“ Пловдив да се бори за  "eTwinning  училище“. Наградените с тази титла училища са признати като лидери в сфери като дигиталната практика, иновативни и креативни подходи към педа
©
гогиката; имат по-висока видимост на европейско равнище, стават част от европейската училищна общност“, посочи още Русалова.

Тя допълни, че логото на международния eTwinning проект World letter day" 3 - рисунката, събрала най - много гласове, е на ученичката Никол Димова, която събра 265 гласа. Чрез работата си по проекта учениците се включиха още в поредица от интересни проектни дейности – научиха за историята на ръкописното писмо, създаваха свои творчески решения за пощенски марки, включиха се в интерактивни игри с международните партньори, писаха благодарствени писма до своите близки, научиха по нещо ново за училищния живот на другите, опознаха чужди култури и история, разказаха на всички за България.

Безспорно най-забавна, се оказва дейността с писането и получаването на ръкописни писма. В съвременния свят на дигитални технологии, където информацията идва с един клик, очакването на пощальона си е истински празник. "Можеш да усетиш енергията и емоциите на човека, който изпраща писмото, да му предадеш  и своята. В такива дейности забелязах, че когато пишат ръкописни писма до своите чуждестранни приятели, учениците се стараят повече. Така, освен че упражняват краснописа си, те се мотивират да подобрят и знанията си по английски език. Радвам се, че с партньорите предизвикахме този интерес и успяхме да запазим приятелски чувства между учениците“, споделя учителката.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Икономическа зона "Тракия"
Катастрофи в България
Телефоните в България пропищяха - сигнал от президента
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: