ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Удължават промените във влаковото движение между Пловдив и Димитровград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:11 / 03.06.2009Коментари (0)827
© Plovdiv24.bg
Промените в движението на влаковете между Пловдив и Димитровград, които влязоха в сила за периода от 4-ти март до 4-ти юни, във връзка с изпълнението на проекта за частично удвояване и електрификация на железопътната линия Пловдив - Свиленград в участъка Крумово - Димитровград, ще се запазят с известни изменения до 30-ти юни.

До края на месеца ще се запазят промените в разписанията и маршрутите на двата международни бързи влака между Белград и Истанбул, които и към момента се движат по обиколен маршрут в участъка между Пловдив и Димитровград, като преминават през Михайлово вместо през Първомай. По обиколен маршрут през Михайлово се отклоняват и всички товарни композиции, които обичайно се движат по линията между Пловдив и Димитровград.

Общо дванадесет пътнически влака по направленията от Пловдив към Свиленград и Димитровград и обратно ще продължат да се движат до 30-ти юни по съкратени маршрути и с променени разписания. За клиентите на „Български държавни железници" ЕАД, които пътуват с тези влакове, ще бъдат осигурени автобуси в участъците, където няма да се осъществява влаково движение. Пътниците от девет пътнически влака, които ще се движат по съкратен маршрут, ще бъдат превозвани с автобуси между Пловдив и Първомай, а за пътниците от три други влака по съкратен маршрут ще бъдат осигурени автобуси между Пловдив и Димитровград. Информация за разписанието на автобусите е поставена във всички гари по маршрута на влаковете. В допълнение към това, за да осигурят удобен транспорт на своите клиенти през периода от 4-ти юни до 30-ти юни, „Български държавни железници" ЕАД ще пуснат три допълнителни пътнически влака. Това са два крайградски пътнически влака между Първомай и Димитровград, както и един крайградски пътнически влак от Димитровград за Свиленград.

По съкратен маршрут до края на м. юни ще продължат да пътуват два бързи влака между Димитровград и София - те ще се движат само в участъка между Пловдив и София.

Частично ще бъде възстановено движението на един бърз влак от Момчилград за Пловдив, който беше изцяло отменен през периода от 4-ти март до 4-ти юни. До края на м. юни този влак ще се движи в участъка между Димитровград и Първомай, а между Първомай и Пловдив за пътниците ще бъдат осигурени автобуси.

Поради удължаването на срока, в който ще важат промените във влаковото движение между Пловдив и Димитровград, се запазват въведените от 4-ти март изменения в разписанията на различни категории пътнически влакове, които пътуват по други железопътни линии в страната. С минимални изменения в своя график ще продължат да се движат директните вагони за направлението между Букурещ и Истанбул, един бърз влак от Димитровград за Русе разпределителна, четири пътнически влака от Пловдив за Стара Загора, както и общо четири крайградски пътнически влака по направленията Димитровград - Свиленград, Асеновград -Пловдив, Стара Загора - Димитровград и Димитровград - Стара Загора. За удобство на клиентите, „Български държавни железници" ЕАД ще пуснат и допълнителен пътнически влак от Плачковци за Тулово.

За подробна информация клиентите на "Български държавни железници" ЕАД могат да се обръщат към гишетата "Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Сцена на кръстопът 2024
Аматьорски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: