Улесняват връзката на "Южен" с центъра на града

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:32 / 13.03.2006
1958
По-удобна връзка с центъра на града ще има “Южен” до 1-2 месеца, съобщи вчера кметицата на района инж. Стефанка Ламбрева. До тогава ще бъде ремонтиран пешеходният прелез през жп линиите на Сточна гара. На него ще бъде сложено гумено покритие, което ще улесни преминаването на детски и инвалидни колички, а околното пространство ще бъде почистено и облагородено със зеленина.

“Този прелез е много натоварен, но имахме доста сигнали от граждани, които се притесняваха да го ползват. Сега ще стане много удобен и ще подобри достъпа им до централната градска част”, каза г-жа Ламбрева. Неговата поправка е част от договора между община Пловдив и ЖП управлението в града за ремонт на прелезите, уточни тя.

Служителите от районната администрация в Южен и от ЖП управлението ще направят съвместна акция за почистване на терена около пешеходното съоръжение на Сточна гара. В сряда започва неговото заснемане, което ще покаже какви поправки трябва да се направят и колко ще струват.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...
Пловдивският университет открива новата академична година
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Преподавател в ПУ: Изследователите казват, че са необходими 6 дес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).