Улиците в район ''Южен'' са почистени, твърдят от ''Чистота'' ЕООД

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:18 / 01.02.2005
2118
Във връзка с трагичния инцидент от тази сутрин, довел до смъртта на 16-годишно момиче, от община Пловдив предоставиха доклада, който са направили до зам.-кмета инж. Атанас Славов представителите на комуналната фирма “Чистота” ЕООД и районната администрация на район “Южен” Манно Митев – главен специалист “Комунални дейности” и Георги Филков – организатор район “Южен”.
Текстът на доклада гласи:
“Изпълнени са задълженията на общинското дружество – спирката и мястото на инцидента са добре опесъчени; уличното платно около мястото на инцидента е сухо.”
Припомняме, че в 7.30 часа тази сутрин 16-годишно момиче загина на автобусна спирка на бул. "Александър Стамболийски". Според информацията на РДВР момичето паднало и потеглящият автобус притиснал главата му към тротоара със задната си дясна гума. Очевидци разказват по-различна версия - автобусът бил тръгнал, момичето се затичало след него, паднало и ударило главата си в ръба на бордюра. Смъртта е настъпила мигновено. Разследват се причините за инцидента.
Във връзка със зачестилите инциденти след влошаване на метеорологичната обстановка КАТ и Икономическа полиция започват проверки за опезопасяването на уличните платна и тротоари в града. Ще бъдат проверявани и пътните листове на почистващите фирми. Материалите за инцидентите ще бъдат предоставени на прокуратурата, която ще реши дали ще търси отговорност за почистването на улиците.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).