Университетска фондация обучава кметове как да пишат проекти за публично-частно партньорство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:33 / 05.07.2006
1096
Университетска фондация – Пловдив стартира утре, 6 юли 2006 г., втория модул от спечеления от нея проект „Европейско училище за НПО и кметове” по Програма ФАР – „Развитие на гражданското общество”. Обучението на кметове и неправителствени организации от Южен Централен регион започва от 10,30 часа в зала „Нова” на Парк-хотел „Санкт Петербург” и е отворено за журналисти.

Лектори в модула ще са Атанас Папаризов – депутат от „Коалиция за България” и председател на Парламентарната комисия по европейска интеграция, Жан Виденов – преподавател в Европейския колеж по икономика и управление и Минко Велков – консултант по международни проекти в Министерство на труда и социалната политика.

Целта на обучението е да създаде практически умения в областта на проектния мениджмънт и да способства за подобряването на партньорството между неправителствения сектор и местната администрация. Тематичното съдържание на курса е свързано с оперативните програми за използването на структурните фондове на ЕС, управление на проекти, базирани на публично-частното партньорство, системи за изготвяне на бюджет, финансов контрол и отчетност, както и въвеждането на нови елементи в подготовката и кандидатстването по донорските програми ИСПА, ФАР и САПАРД.

Проектът, който Университетска фондация – Пловдив спечели по Програма ФАР за 2006 г. е със срок на изпълнение 1 година, като в него участват 15 кмета на общини от Южен Централен регион и 20 представители на неправителствени организации, сред които Съюзът на инвадилидите в България и „Сдружение за Пловдив”. Първият модул в програмата за обучение се проведе на 19 май тази година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).