Условна присъда за мъж, счупил челюстта на майка си

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (0)
13:33 / 02.10.2023
1376
Подсъдимият Евгени Карамитев бе осъден условно на година и два месеца лишаване от свобода с четири години изпитателен срок, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Той е обвинен, че на 28.11.2022 г. в Пловдив е причинил на майка си средна телесна повреда, изразяваща се в двустранно счупване на долната челюст, като деянието е извършено в условията на домашно насилие.

Обвиняемият е прекарал в ареста 72 часа преди да бъде пуснат с първоначална мярка "подписка". На Евгени му е била издадена също забрана да напуска пределите на страна, днес Районен съд - Пловдив отмени тази рестрикция.

В хода на делото стана ясно, че майката на обвиняемия е починала половин месец след нанесената й средна телесна повреда. 

Прокурорът Маргарита Калоянова уточни, че делото е щяло да бъде дадено на Окръжен съд - Пловдив, ако травмите са имали причинно-следствена връзка с кончината на възрастната жена.

След тройна съдебна експертиза и наложила се ексхумация на тялото, е станало ясно, че няма връзка между травмата и смъртта.

Възрастната жена е починала от двустранна бронхопневмония, онкологично заболяване и други придружаващи я болести.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Женски бой в Пловдив, едната е в болница с рани по лицето и тялот...
Адвокатът на председателя на "Русофили": Арестът му е нормален за...
Ясно е защо са арестували в Пловдив председателя на "Русофили"
7 години затвор заради опит за убийство в Пловдив
Мъж с широки къси панталони и без бельо седна в парка срещу две п...
Депутат за знаковия арест в Пловдив: Брутални методи, майка му е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).