Успешна японска компания инвестира 60 млн. лв. в завод край Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:34 / 17.10.2024
2763
Японската компания Tri-Wall, която е ориентирана към производство на опаковки от хартия и картон, ще инвестира 60 млн. лв. в завод край Пловдив. Новината бе съобщена по време на посещение на министъра на иновациите и растежа Росен Карадимов в "Тракия икономическа зона", където ще се разгърне инвестицията.

Миналият месец компанията официално е закупила парцел с площ от над 56 хил. кв. м, върху който планира да изгради производствената си база. Нейното проектиране тече, а дейностите са планирани да стартират в средата на 2026 г.

От министерството коментираха, че компанията ще кандидатства за инвестиционен сертификат клас "А“.

Това не е единствената инвестиция на територията на "Тракия икономическа зона", която бе съобщена тези дни. По време на същото посещение стана ясно, че технологичен гигант от Тайван има интерес да разкрие производство там. Повече детайли не се съобщават, но е ясно, че компанията се занимава с производство на чипове и полупроводници.

Компанията възниква в началото на 50-те години на миналия век, когато производителят на малки кутии от Ню Джърси, САЩ – Ейб Голдщайн – изобретява иновативен материал, който нарича "Tri-Wall Pak“, става ясно от сайта.

Като заместител на дърво и други остарели материали, които доминират в транспортните опаковки по онова време, многобройните предимства на Tri-Wall Pak са бързо признати. В рамките на едно десетилетие от въвеждането му на пазара в САЩ, материалът може да бъде намерен в почти всяка област на индустриални и селскостопански транспортни опаковки.

Големият успех на Tri-Wall Pak в САЩ кара компанията да разшири обхвата си в световен мащаб чрез поредица от местни партньорства. Започвайки с Обединеното кралство в края на 60-те години на миналия век, Tri-Wall стъпва в Азия през 1974 г., когато компанията установява партньорство с една от най-големите японски компании за хартия, пишат от economic.bg.

През следващите тридесет години огромният успех на TRI-WALL K.K. в Япония кара компанията да се разшири в съседните региони на Корея, Тайван, Югоизточна Азия и Китай. Това е началото на Tri-Wall Group.

През 2010 г. корпоративният щаб на Tri-Wall е преместен от Токио в Хонг Конг, естествен ход, отразяващ все по-международния корпоративен профил на Групата и централното значение на Китай за дългосрочната визия и растеж.

Глобалната мрежа на компанията към днешна дата се разпростира на три континента, сред които Европа, Северна Америка и Азия. В Европа присъства в страни като Румъния, Словакия, Испания, Италия, Унгария, Полша, Германия и др.

Виж коментарите (0)

Още по темата (537):
16.10.2024 Държавата с милиони инвестиции в общини до Пловдив
16.10.2024 Министър Карадимов намекна от Пловдив за чуждестранна
мегаинвестиция
16.10.2024 Министър идва в Пловдив за среща с бизнеса
09.10.2024 Нов завод ще има до Пловдив, разкриват се до 200 работни места
03.10.2024 Държавата отпусна 3,9 млн. лева за нов път край Пловдив
27.09.2024 В Пловдив търсят жилища за хиляди работници от заводите, правят сателитни градчета
Още новини от Новини от Пловдив:
Талантливо момиче от Пловдив е сред победителите в националния ко...
Посочиха смущаващ факт покрай трагедията със загиналите край "Гра...
Кметът на Пловдив: За три дни решихме голям проблем
Изтърбушиха бившия White Bar на Главната
Умъртвиха 900 птици в Пловдивско заради огнище на птичи грип
ВиК към пловдивчанка: Ще имате вода, когато се напълни реката!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).