Успешно приключи практиката на ученици в Апелативен съд Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:04 / 12.07.2024
1721
Председателят на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова връчи на ученици от 11 "б“ клас, специалност "Съдебна администрация“ в Национална търговска гимназия – Пловдив, служебни бележки, удостоверяващи успешното приключване на производствената им практика в Апелативен съд – Пловдив. Обучението на бъдещите съдебни служители беше проведено по силата на сключено през 2018 година споразумение между съда и Националната търговска гимназия, където през същата година, за първи път бе създадена специалността "Съдебна администрация“.

Практиката продължи две седмици. Съгласно предварително утвърдена програма, в нея беше включено обучение в регистратурата и деловодствата на съда, както и посещения на открити съдебни заседания по наказателни, граждански, търговски дела и мерки за неотклонение. Учениците се запознаха със структурата на съда, научиха какво е съдопроизводство и какви са основните правила и принципи за защита на личните данни. Разяснено им беше сключването на трудов договор за работа в съда, как се извършва атестиране на служителите, как се определят ранговете на съдии и служители, какво е секретна информация, колко време се пази тя. Те научиха основните правила при взаимоотношенията с граждани, институции и органите на съдебната власт. Запознаха се с работата на пресаташето, как се изготвя информация за медиите и публикуването й на интернет страницата и в социалната мрежа Фейсбук на Апелативен съд – Пловдив.

"Надявам се, че през изминалите две седмици сте научили много нови неща за работата на съда. Бъдете все така любознателни, трудолюбиви и постоянни в учението, защото всеки труд бива възнаграден.“ - каза председателят на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова. Тя пожела на учениците щастливо и слънчево лято и ги покани през следващата година да дойдат отново на практика в съда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това е подигравка!
Почерня от полиция, униформени не пускат хората до близкия магази...
Костадин Димитров и Георги Георгиев: Да бъдем близо до хората е и...
Меганаглец бе хванат в крачка в Пловдив, на ход е полицията
Кючука показа как се прави!
Ученици спретнаха голяма изненада за учителите си в пловдивско уч...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).