Утре откриват Международния технически панаир в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:52
566
Пресконференция по повод откриването на 78-ото издание на Международен технически панаир ще се проведе утре от 10:30 часа в пресцентъра на панаира. В пресконференцията ще участват доц. д-р Иван Соколов – главен директор на Международен панаир Пловдив, Маджид Елабиад - вицепрезидент на Международна пътна федерация (IRF) , Стийв Филипс - генерален секретар на Конференцията на директорите на Европейските пътни администрации, Георги Харизанов – модератор на II регионален конгрес на IRF, Ина Карова - координатор на услугата "МултиХоум", Енергийна Агенция – Пловдив и г-н Даниел Троянски – търговски директор на МАВА Индустриал АД.

Международен технически панаир 2024, който ще се проведе от 25 до 28 септември, официално ще започне с тържествено откриване на най-елитното и мащабно събитие за инфраструктура и мобилност на Международната пътна федерация. Церемонията е предвидена за 9:30 часа в зала "България“ на Конгресния център.

В 11:30 часа пред Палата №3 в Международен панаир Пловдив ще се състои официалното откриване на 78-ия международен технически панаир. Лентата на изложението ще пререже д-р Давид Сукалински - заместник-министър в Министерството на икономиката и индустрията. За тържествената церемония са поканени представители на държавната и местната власт, дипломати, изложители, партньорски организации и браншови асоциации.

78-ото издание на Международен технически панаир привлича 231 компании - директни производители и търговски представители, от 25 държави : Австрия, Белгия, България, Германия, Египет, Индия, Италия, Испания, Китай, Монголия, Мозамбик, Обединени Арабски Емирства, Пакистан, Полша, Румъния, САЩ, Сирия, Сърбия, Турция, Финландия, Франция, Хърватия, Чешка република, Швеция, Швейцария. Новите изложители са 68 фирми – чуждестранни и български. Изложението комбинира специализирани експозиции, посветени на модерното екологично строителство, машиностроенето, енергетиката, дигиталните технологии в производството, дома и търговията, тежка техника, хибридни автомобили, авиостроителство. Форумът отразява тенденциите и новостите в индустрията, създава възможности за разширяване на партньорства и осъществяване на полезни контакти. Всички събития от богатата делова програма са подчинени на целта за споделяне на индустриални постижения и презентиране на иновации.

За първи път на есенното изложение:

Международната пътна федерация "Европа и Централна Азия“ избра Пловдивския панаир за провеждане на своя регионален конгрес в рамките на Техническия панаир. Четиридневният форум е посветен на бъдещето на мобилността и инфраструктурата. Конгресният център на Международен панаир Пловдив очаква над 1500 делегати от цял цвят и 180 лектори в 20 тематични направления. Конференцията включва също изложбена част с участието на компании - лидери в пътното строителство, специализирани софтуерни продукти, умна пътна маркировка, производители и доставчици на оборудване, проектантски и инженерни фирми.

Деловата програма на форума обхваща целия спектър на критични въпроси в сектора.

"МултиХоум“: Специализирано изложение за енергийно обновяване на жилищни сгради

Проектът "МултиХоум“ ще бъде представен в рамките на Международния технически панаир. Организатори на изложбената площ в Палата №6 са Търговско-Промишлена Камара – Пловдив, Община Пловдив, Енергийна агенция – Пловдив, Съюз на асоциациите на собствениците в България и Куадро Синерджи ООД. От 25 до 28 септември посетителите ще открият подробна информация за бизнес възможностите в сектора на сградното обновяване. Специализирани компании ще представят най-съвременни решения за реновиране на домовете, енергийно ефективни строителни материали и технологии; топлоизолоращи панели за нискоенергийни жилищни сгради; климатизация и вентилация, термопомпени системи; фотоволтаични и термосоларни системи за жилищни сгради; строителство с близо до нулево потребление на енергия и по международно признатия стандарт PassivHaus.

TexTailor Expo 2024

Петото издание на бляскавия форум за текстил и мода ще стартира на 26 септември от 9:30 часа в Палата №2. Изложението ще представи най-актуалните тенденции и технологии в индустрията за облекло и аксесоари. Обхванати са всички сегменти: висша мода, бутикови линии, конфекции, трикотаж, обувки и др. Събитието обогатява есенното изложение с още един бранш на българската индустрия – шивашкия.

Тридневната изложба ще бъде наситена с ревюта, семинари и обучения, презентации на иновации и визии в модния свят.

Виж коментарите (1)

Още по темата (5):
24.09.2024 В Пловдив ще се проведе първото изложение за енергийно обновяване на жилищни сгради
23.09.2024 Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
19.09.2024 В Пловдивския панаир показват дронове
29.08.2024 Специализирано изложение за енергийно обновяване на жилищни сгради
28.05.2024 Международен панаир Пловдив - домакин на най-мащабното и елитно събитие
Още новини от Новини от Пловдив:
Утре правят първа копка на проекта, за който в Пловдив се говори ...
Прокуратурата: Не следва да се изнасят повече данни от разследван...
Тези са кандидатите за депутати на ПП-ДБ в Пловдив
Пускат за движение новия мост над река Марица
"БСП - Обединена левица" регистрира листата си за Пловдив
Къде е фонтанът от кръговото на Водната палата?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).