Утре откриват нов светофар до у-ще "Елин Пелин"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:02 / 13.09.2005
898
Кметът на район Запад в Пловдив Маргарита Вакрилова, прокуристът на Индустриал комерс Савина Константинова, представител на 2-ро РПУ – Пловдив и директорът на училище "Елин Пелин" Людмила Милушева ще открият утре, 14 септември, от 10:30 ч. новия пешеходен светофар тип "бягаща светлина" на един от най-тежките пътни участъци в Пловдив – бул. "Хаджи Димитър" (в непосредствена близост до основно училище "Елин Пелин").

Поставянето на съоръжението е по общ проект на район Запад, КАТ Пловдив, училище "Елин Пелин" и Индустриал комерс ЕООД – ексклузивен дистрибутор на Hyundai за България. То е изградено по искане на Училищното настоятелство и КАТ Пловдив, тъй като интензивният автомобилен поток в района застрашава всекидневно живота на учениците. Поради наклона на пътя, досега водачите на автомобили забелязваха съществуващата там пешеходна пътека в последния момент. Светофарът ще ги предупреждава за пешеходния участък и за преминаването на ученици.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).