ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Утре в 12 затварят Бетонния мост, отварят Кукленско
Автор: Диана Бикова 11:48 / 14.06.2024Коментари (12)10117
© Plovdiv24.bg
Движението през Бетонния мост ще бъде затворено в събота, 15 юни, в 12 часа на обяд. Тази дългоочаквана новина съобщи кметът Костадин Димитров пред камерата на Plovdiv24.bg.

В същия час ще бъде отворен за движение бул. "Кукленско шосе" в ремонтираната му част и фирмата ще изтегли машините към Околовръстното.  

Грижа, визия, детайл е мотото на кмета Костадин Димитров, който за пореден път повтори, че от изключителна важност е етапирането на ремонтите в град Пловдив. Припомни, че с много усилия миналия петък бе пуснато движението през пробива "Модър - Царевец", въпреки че има още доста довършителни дейности. 

Реконструкцията на Бетонния мост ще продължи максимум 6 месеца, за което е договорено между НКЖИ и община Пловдив. 

Срокът ще бъде спазен, гарантира ръководителят на проекта Цветан Цолов. Още утре ще влезе в сила временната организация на движението. В следващите 10 дни (15-25 юни) ще се извършва демонтаж на техническата инфраструктура. От 25 юни предстои пълното спиране на влаковото движение от централна гара в източна посока. Изграждат се временен перон и спирка на пешеходния прелез на Сточна гара, откъдето ще тръгват и ще се връщат влаковете за Асеновград. Бул. "Христо Ботев" в участъка под Бетонния мост няма да се затваря заради демонтажа на съоръжението. 

Според кмета Димитров, в края на август - началото на септември кръговото на централна гара ще бъде отворено за движение във всички посоки и по този начин трафикът ще се облекчи. 

Строително-монтажните работи по Бетонния мост касаят подходите от улица "Македония" и мостовото съоръжение над жп линиите, съобщи Николай Иванов - ръководител на обекта от страна на фирмата изпълнител "Трейс груп холд". Подходите от южната страна ще бъдат изградени наново и ще се повдигнат. 

Събарянето на моста в средната му част ще стане по механичен способ, с багери разрушители. Това ще се случи в края на юни или началото на юли. Новото съоръжение ще бъде повдигнато с около метър и половина, като за целта ще се направят нови предварително напрегнати стоманобетонови греди. "Ще спазим срока от 6 месеца" - гарантира Иванов. 

"Срокът е закован. Ако трябва,  ще се работи денонощно, но срокът ще бъде спазен" - категоричен е заместник-кметът по строителство Тошо Пашов. 

От 25 юни ще бъде напълно спряно движението на влаковете под Бетоновия мост за 40 дни, съобщи Емил Манчев, заместник-ръководител на проекта за модернизация на жп ареал Пловдив в НКЖИ. Влаковете ще идват до централна гара, след което ще отиват към гара "Филипово" по направление "Бургас. В момента се изготвя график за транспортиране на пътници до гара Катуница, тъй като на временната спирка "Сточна гара" ще пристигат само и единствено влаковете от/за Асеновград. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!



Още по темата: общо новини по темата: 335
17.10.2024 »
14.10.2024 »
14.10.2024 »
05.10.2024 »
26.09.2024 »
26.09.2024 »
предишна страница [ 1/56 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 14.06.2024 г.
0
 
 
За да сме точни.Моля свирете СИ часовниците.
0
 
 
Защо няма информация за обходните маршрути, ще има ли табели както се прави в по-човечните градове и села? Не всеки е роден на централна гара, че да знае откъде да мине. По мое наблюдение хаоса от объркани шофьори е поне половината от проблема при такива фриволни затваряния на улици.
+4
 
 
Пак да напомня - Герб спечели убедително изборите преди няколко дни. Видимо хората са ОК с почти всичко, което става вграда. Къде бяха жителите на южните квартали в неделя?
+1
 
 
След като кмета каза, че за 6 месеца моста ще е готов, очаквам точно 6 месеца след затварянето му или да бъде пуснато движението по него или кмета да постъпи като истински мъж и да си подаде оставката !!!
В сайта ли е проблема или просто са ми спрели коментарите незнайно защо
+5
 
 
Денонощно задръстени ще бъдат Коматевския възел (с всички негови пресечки), надлез Родопи и бул. Никола Вапцаров. Околовръстното е достатъчно тясно и смехотворно и сега си е задръстено. Бул. Ал. Стамболийски е още в ремонт. По Модър-Царевец ще мина много малък процент от трафика, така че не е никакво облекчение.
+2
 
 
Значи кръстовището на ВСИ ще бъде денонощно задръстено във всички посоки до началото на Септември. След това ще бъде абсолютно непроходимо докато не се отвори отново моста. Голяма визия има новия Кмет....за грижата няма да говорим - в Тракия се вижда как от най-хубава квартал се превърна в адското гето.
В сайта ли е проблема или просто са ми спрели коментарите незнайно защо
+6
 
 
Значи утре в 10:00 трябва да започнат протестите. Да излязат 30-40 хил. човека. Ако трябва да се блокират ключови кръстовища из града, че да разберат и останалите какво ще е положението в най-блокирания квартал. Излизането / влизането в квартала в пикови часове ще над един час. Абсурд. И ако строежа се забави (което е почти сигурно) кой ще понесе лична отговорност с оставката си и ако е по вина на фирмата изпълнител, ще бъде ли глобявана с по няколко хиляди лева на ден за всеки ден забавяне?!? И не може всички да се качат на колелета, както и не може да се разчита на неадекватния градски транспорт.
+6
 
 
И какво от това... Общината кога ще се задейства за така нареченият бул. Александър Стамболийски, който е една уличка да бъде завършен... нямам да е в тази петилетка май.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Футболно първенство за ветерани
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: