Увеличават щата на "Общинска охрана"

Автор: Диана Бикова
Коментари (3)
08:20 / 11.09.2024
2312
Щатът в пловдивското предприятие "Общинска охрана" ще бъде увеличен с 20 души заради нарастването на броя на пазените обекти. Това става ясно от проект за изменение на правилника на звеното, публикуван за обществено обсъждане, предава Plovdiv24.bg.

В община Пловдив е постъпил доклад от директора на ОП "Общинска охрана" – Димитър Палашев до зам.-кмет "Обществен ред и сигурност" Ангел Славов във връзка с увеличаването на обектите, за които е необходимо да се осигури физическа охрана.

Става въпрос за археологически комплекс "Небет тепе“, комплекс "Източна порта“, "Одеон на Филипопол“ и ЦНСТДУ "Лъджене“ към КСУ "Св. Св. Константин и Елена“. За осъществяване на денонощната охрана на тези обекти предприятието се нуждае от увеличаване на щатната численост на персонала за длъжност "Охранител“ с 20 броя. От 2015 г. до настоящия момент числеността на персонала на предприятието е 290 и 1/2 бр., като броят на охраняваните обекти постоянно се увеличава, което води до невъзможност да се обезпечи охраната им, пише в доклада на Палашев.

Увеличаването на числеността на ОП "Общинска охрана" ще осигури на предприятието възможност за осъществяване на денонощна физическа охрана на допълнителните обекти, което от една страна ще допринесе за опазване на културноисторическото наследство на град Пловдив, а от друга – за опазване живота и здравето на гражданите и гостите на града.

Проектът на Правилник за изменение и допълнение на Правилника за устройството и дейността на ОП "Общинска охрана" не е свързан с осигуряване на допълнителни финансови средства за прилагането му през 2024 г. ОП "Общинска охрана" се финансира от бюджета на Община Пловдив, разходите във връзка с увеличената численост на персонала за 2024 г. са в рамките на утвърдения бюджет.

След като мине общественото обсъждане, увеличаването на числеността ще трябва да бъде одобрено от местния парламент.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Екшън на Околовръстното, маскирани тръшнаха по очи мъж
Двама министри идват в Пловдив днес
Еленков: Гребната база в Пловдив е едно от малкото места в Българ...
Ексклузивно за Plovdiv24.bg прокурор Анчев: Готова е съдебно-меди...
В Пловдивския панаир показват дронове
Пълна мистерия в пловдивско село, издирват тайнствена жена


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).