В "Централен" реализират мащабен проект за благоустройство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:47 / 01.09.2011
2610
Приключва благоустройството на междублоковото пространство на булевард ,,Шести септември" 195-201 в район "Централен". Проектът е изготвен по решение на кмета г-жа Райна Петрова в резултат на постъпили молби, жалби и искания от гражданите, живеещи в тази квартал. Само едната жалба за окаяното състояние на пространството е подписана от 148 граждани. В хода на реализиране на проекта са проведени поредица от срещи на ръководството, инженерите и архитектите от районната администрация с жителите за съгласуване на дейностите.

В междублоковото пространство се поставят тротоарни плочи и настилка, освен това са асфалтирани и няколко декара пространство за паркиране. Направени са алеи, които ще бъдат засадени с растителност през септември, когато сезонът е подходящ за това.
Част от благоустрояването на района е и изграждането на голяма и модерна детска площадка. Тя е в близост до зелената площ, която бе оформена през миналата година със средства по ПУДОС на стойност 10 хиляди лева. Монтирани и нови осветителни тела.
Ремонтните дейности продължават. На този етап след извършената от нас проверка не са констатирани нередности, коментира кметът на район "Централен" г-жа Райна Петрова, която заедно със своите заместници Димитър Цветков и Костадин Димитров посети обекта.
Проекти за четири междублокови пространства са изработени от район ,,Централен" на стойност 30 хиляди лева. Проектът на булевард "Шести септември" се финансира по Оперативна програма "Регионално развитие", приоритетна ос "Устойчиво интегрирано градско развитие".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).