В ПУ представят възможностите за кариерно развитие в МВнР

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:21 / 07.04.2013
1267
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Среща-дискусия на тема "Дипломатическата професия днес" ще се проведе в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Проявата е насочена към студентите и неин организатор е Дипломатическият институт със съдействието на магистърска програма "Международни отношения" в Юридически факултет на ПУ "Паисий Хилендарски".

Таня Михайлова, директор на института, ще направи презентация на неговата дейност, както и на възможностите за кариерно развитие и стажове в структурата на Министерството на външните работи, за конкурси за есета и други инициативи.

Пред присъстващите ще бъде представена и магистърската програма "Международни отношения", която реално подготвя висококвалифицирани ръководни кадри, експерти, професионални специалисти и консултанти със съвременни теоретични знания и умения в сферата на международните отношения за кариера в държавните и общинските институции.

Специалността дава шанс за реализиране и в недържавния сектор: обществен и частен, както и за международната гражданска служба и европейски институции, обясни ръководителят на магистърската програма проф. д-р Ирена Илиева.

Успешно завършилите "Международни отношения" могат да работят като държавни служители, както и да заемат различни ръководни и експертни длъжности в държавната и местната администрация, в международни организации, недържавни стопански и нестопански организации.

Подготвяме ги да бъдат и менажери, експерти и консултанти - високо квалифицирани юристи в български, чужди и транснационални компании, потвърдиха от Юридическия факултет.

Срещата със студентите е по повод 10-годишнината на Дипломатическия институт и отбелязването на Европейската година на гражданите, каза проф. Илиева.

Източник: радио "Пловдив"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Днес спират движението на част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).