В Пловдив има 212 000 регистрирани коли, още толкова влизат в града отвън

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
16:35 / 19.09.2024
2775
През последните 3 години се поддържа тенденция, при която средно дневно в Пловдив се регистрират по около 300 автомобила. По данни на данъчна служба Пловдив, към 15.09. 2024 г. на територията на Община Пловдив има регистрирани 212 000 моторни превозни средства, като ежедневно от околните общини и страната влизат и излизат между 150 000 и 200 000 автомобила.

Това съобщи заместник-кметът на Пловдив инж. Тошо Пашов при откриването на Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност - "Визия 0" - Нула жертви при пътнотранспортни произшествия", организирана от Сдружение "Българска браншова асоциация пътна безопасност", предава Plovdiv24.bg

Заместник-кметът каза още, че град Пловдив разполага с общ устройствен план и генерален план за организация на движението. Изградени и функциониращи са системи за динамично управление на трафика на 90% от кръстовищата на големите булеварди. Поставени са 26 стационарни стратегически камери за скорост и измерване на трафика в Пловдив. Чрез тях се обследват автомобилните потоци и се променя организацията на движението и пропускливостта на кръстовищата. По данни от системата в определени часови зони, през някои от тях преминават по около 4000 автомобила за час.

"Въпреки добре изградената и поддържана пътна инфраструктура, градът се задъхва и не може да отговори на темповете на увеличение на трафика и задръстванията стават все по-чести, което пък е предпоставка за повече пътни инциденти.

За осигуряване на безопасност на движението е необходимо в спешен порядък да се работи изграждането на нови пътни връзки между районите и на пътни съоръжения на 2 нива. Община Пловдив има готови проекти за свързване на районите "Тракия“ и "Южен“ с надлез над железопътните линии при ул. "Цар Симеон“ и районите "Западен“ и "Северен“ - посредством нов мост на река Марица. Довършването на средния ринг, чрез който да се изнесе транзитното преминаване на превозни средства от централна градска част, е основна цел пред ръководството на община Пловдив" - каза още инж. Пашов.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал до Plovdiv24.bg: Натъпкани сме като прасета, ще се задушим...
Пловдивчанин повдигна ризата на мъж, разкри измама на мафията от ...
Млад шофьор не спря на "Стоп", последва сблъсък с камион
Митрополит Николай прие новия директор на МВР Пловдив
По телефона от Пловдив: Ало, синът ти катастрофира и уби дете
Лъжи, амфети и сълзи белязаха делото на Метин, убил човек на пътя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).