В Пловдив осъдиха мъж за смъртта на 86-годишна жена

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (0)
07:17 / 05.06.2024
2283
Шофьор, създал ПТП и по непредпазливост причинил смъртта на 86-годишна жена, бе осъден условно вчера, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Инцидентът е станал на на 28.12.2022 г. около 12,20 часа на кръстовище между ул. "Силистра“ и ул. "Атон“ в Пловдив. Водачът Найден Дошев, който работи като шофьор към хранителна верига, е зареждал магазин в близост. 

След като е приключил служебните си задължения, той се качил в автомобила, погледнал е огледалата и камерата му, но не е видял преминаващата зад него възрастна дама. Дошев е направил маневна на заден ход и тогава се е случил инцидентът. 

Възрастната жена е била откарана в болница, а смъртта й е настъпила ден по-късно. 

"Много рядко е да защитаваш свой клиент, все едно защитаваш близък човек. В наказателното право не се среща обвиняем, какъвто е Дошев. Той сам взе решение да признае фактите и обстоятелствата от обвинителния акт. Винаги е трудно да се пледира за снизхождение, дори когато говорим за смърт по непредпазливост.", каза в пледоарията си адвокат Кирил Николов.

Той уточни още, че пострадала жена е била некоректно диагностицирана от медиците в болницата. 

"Смъртта е настъпила от мозъчен оток в резултат на счупен прешлен, който не е бил видян при постъпването в болница. Жената е била лекувана за счупен нос и чак когато изпада в клинична смърт, става ясно, какво се е случило."

Николов допълни, че Дошев се е предоверил на камерата на колата, както и на спътникът му, който е трябвало да слезе и да го навигира. 

Защитата разясни, че обвиняемият има две деца и няма криминално минало. В деня на инцидента не е намерено наличие на алкохол в кръвта му.

Представителят на прокуратурата се солидаризира с мнението на адвокат Николов и каза, че са налице данни починалата да се е движела неправилно по пътното плътно и сама е допринесла до крайния резултат. Потвърди още, че Дошев не е карал с висока скорост и не е употребил алкохол.

Адвокатът на частните обвинители не се съгласи с твърденията на колегите си.

Дошев изрази съжаление и съболезнования на близките на починалата. Сподели, че живее в близост, а почернените роднини са му близки комшии.

В крайна сметка шофьорът бе осъден на 1 година условно с 3 години изпитателен срок, а книжката му бе отнета за период от 1 година.

Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Затваряйте прозорците! Пожар в Маноле, при който гори патешка тор...
Специална комисия следи строителството и парите за стадион "Локом...
Община Пловдив дарява последния имот на АПИ за финалното довършва...
Доста амбициозна програма за ремонти на район "Западен" - лек гаф...
Култово! В Пловдив автобус върви по 4 линии наведнъж, пътниците п...
Район "Южен" с нова придобивка за над 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).